Cold steel ad 10/lite, Ti-lite 6, Radja 1-2 (трішки про версії)

Тема у розділі 'Ножі, мультитули та холодна зброя', створена користувачем Мятежник, 8 бер 2025.

1. Мятежник

Мятежник Feldwebel

Повідомлення:
    989
    Адреса:
    Чернигов
    Вітаю спільнота, оскільки ножові форуми майже мертві вирішив написати невеличкий огляд по версіям ножів від cold steel.

Колись мав тилайт-6 старого зразка, але мені завжди подобалися алюмінієва серія, сугубо естетично. Хто не в темі, то в той час їх пластикові накладки були з великими отворами в один ряд, а алюмінієві та сучасні пластикові мають отвори у два ряди. Купивши сучасну шістку був трішки розчарований, бо мене не покидало відчуття, що раніше було краще. Придбавши стару версію шістки, я таки переконався, що відчуття минулого мене не обмануло, її собі і залишив (це вже четвертий мій захід на шістку).

IMG_20241202_181252_318.jpg

Стара шістка, значно зручніше відчувається в руці, а завдяки великим отворам менш "слизька" так би мовити.

Біда в мене з "відчуттям ножа в руці", а почалося ще з раджів від колдів. Також колись була більш дешевша 2-га версія, все мріяв про першу в люмінії і ж10.
    Зробив таки з часом ротацію і то було моє перше і найбільше розчарування...
    Оскільки алюмінієва має рукоять іншої форми (по товщині і зализоності так би мовити). Я то спочатку переживав, що проблема буде в самому алюмінії, який, як казав форумчанин з ножового форуму шкрябається від погляду... та, й ж10 виявилася гладкою та слизькою.
    На сучасному rajah 2 також змінили фактуру накладок, вона тактильно схожа на наждачний папір 60-40 розміру зерна. Але це не дуже критично, звісно, що стало більше цупкіше триматися в руці у порівнянні зі старою фактурою, таку вони зараз роблять всюди, і інколи з тугою кліпсою, як на 4max, це піз@а кишеням... Хоча в даному випадку, це вже на власне уподобання.

IMG_20241027_174711_847.jpg IMG_20250211_121359_266.jpg
    IMG_20241026_130826_909.jpg

А тепер пройдуся по серії ad-10.
    Шукав собі ножа на кишеню, довго дивився на серію voyager, яку зараз маю в двох розмірах, але перед ними наш камрад-спокусник продавав cold steel ad 10 за гарною ціною, тому поміркувавши, що за ті гроші продам без втрат вирішив брати ножаку. Дуже зручна руків'я, найкраще заповнює руку, але g10 гладка...
    Ось він, куплений у камрада.

IMG_20241219_211008_308.jpg

І, якщо придивитися, то видно, що g10 трохи начебто то поблизкує. Навіть видно "волокна" ж10. На цьому екземплярі накладки мені дуже нагадують накладки на раджі-1.
    Подивившись фото і відео була думка купити ad-10 lite і перекинути з нього накладки на старшого брата. Оскільки вони мають невелику фактуру, чимось схожу на старі колдові.

IMG_20250211_113517_357.jpg

І ось, до мене потрапив ad10 зі старим клеймом. Що можу сказати, накладки такі, як треба)

IMG_20250308_203747_886.jpg IMG_20250308_203909_151.jpg

Мають невелику фактуру, і до того ж вони трішки шершавіші за фрн на лайтовій версії.
    Станом на зиму 2025 року у продажу зустрічаю ad10 з різними накладками g10 на ножах з новим клеймом. Є здогадка, що то із-за використання старих запасів. Тому майте на увазі, що ніж ножу рознь, навіть якщо одна модель і вони 100% схожі.
    Така ось ху@ня малята)

P.S.
    Counter point xl, що на фото також не ліг в мою руку, хоча на старті продаж всі хвалили його гарне зручне руків'я. Думав їм шістку замінити, щоб було щось практичніше за клинка стілета. Оскільки останній це знаряддя вбивць, а кинжальна форма хоча ї є зброєю милосердя (бо добивали лицарів і щілини поміж лат) та все ж використовується мисливцями, та й клиночок поширше, а тому трішки різучий за стелетообразного.

ВладиславГ, Killer-Igel, X55 та 2 іншим подобається це.