Ціпок — складова українського національного строю, приналежність кожного українського господаря. Наприкінці 19 — початку 20 століття ціпком називали вирізьблену палицю, посох з ліщини або з молодого дуба. Така палиця була проста, не загнута та її ніколи не фарбували. https://uk.wikipedia.org/wiki/Ціпок
g Измените назание темы на "Ланцюжок", -- а то случайно забредшие в раздел Техники филологи, филоложки и доморощенные фольклористы задавят цитатами из Википедии
Скоріше за все це морський ланцюг ...використовувався в міліорації чи для міліорації ( +-100м ланцюга чіпляли до трактора /двох тракторів і тягнули ...) так знищували кущі та іншу дрібну рослинність ... З повагою !
Його б добре помити особливо криву херню, що вставлена в ланку з перемичкою. Перемичка, схоже, широка і плоска, не така як на якірному ланцюгу. Одна ланка, при таких габаритах, важить біля 10 кг., 4 ланки на метр., +-100м дасть 4 тонни, ще й навантаження від кущів що корчуються, якщо для меліорації брати то забагато
Якщо говорити про мій то вага однієї ланки 1.4кг ...а радянських трактористів нічим не залякаєш ( особливо вагою у 4тонни ))) могли запросто два т-130 підчипити ...ну то моя версія можливо я і помиляюсь ... З повагою !
Ланцюги дійсно так використовували. Але менше 100метрів. Його окрім тягання треба перевозити, а значить його треба грузити кудись і 100 метрів це багато. Часто в цих цілях використовували ленти траків.
я десь відео бачив ...були ланцюги ) ( в наших краях теж ланцюги знаходив ) ну 100м ...це так "на око " ...з повагою !