Це статер Кізік https://www.coinsoldes.ru/view_item.php?id=2519&kategoriya_id=6&podkat=15&dob_id=18 в затертому стані але всеодно монета не часта і дуже дорога. Зарас всі будуть казати що це шмурдяк і нічого не коштує, але знайте , це все перекупщики і вони хочуть збити ціну. Чекайте гарних пропозицій в темі, думаю покупець знайдеться.
Да не похоже на монету, но всей душой верю что это она! Поэтому мой голос за монету. Возможно если ее почистить капельку и сделать фото под другим углом, все бы стало ясно. С ув.
Який свинець ? Це електрум - сплав золота зі сріблом. В даній монеті було більше срібла яке окислилось, але це всеодно електрум і коштує воно приблизно: Це тільки старт.
Я з Вами мушу не погодитись. В електрумi, з якого робилися кизики данного перiоду, спiввiдношення золота до срiбла було десь вiдсоткiв 70 на 30. То вже пiзнiше, коли до влади прийшов пан К. (400-300 рр.до н.е) все змiнилося. Тому треба чiтко розумiти до якого перiоду належить манета.Я гадаю, краще зробити струмбудальний аналiз Друмента. Як гадаете?
Пан LEXXX як завжди зi своiми порадами . Просто в нього ще не було цiнних знахiдок, ось його завидки i викручують. Хай краще згадае що трапилося, останнього разу, коли вiн болгаркою чистив карандаша вiд ргд.
Це не тільки Ваша думка. З одного боку дістав уже всіх порадами, а з іншого наче як старається допомогти. Не звертайте на нього уваги і може відстане, бо ше його тусовка підтягнеться.
Тутечки тільки " скріби" підтягнуться...за податями. Так, що порада ТС- швиденько ховайте цю красу, і всім кажіть , що загубили.
Я думаю что точные координаты места где Вы нашли монету помогли бы с её идентификацией. У меня есть карта расселения древних народов и торговых путей, а уже анализируя эту информацию можно было бы сделать предположения по её принадлежности.