Недавно був у одному покинутому будинку...він мене вразив! Побудований як по підручнику з етнографії: Сіни, кухня з чудовою пічкою, спальня. Весь будинок шкода не відфоткав, а ось пічку запєчєтліл! Дуже гарна
І знахідки порадували: ялові сапоги на шкіряній підошві+вишиваний рушник+коробочка можливо від ікони, не знаю, але точно стара бо поточена шашеллю+ незрозуміла бутилочка без клейм!
в бутилочці була сина рідина, коли її вилив, начала шипіти, а в коробочці була фотоікона з чого і зробив припущення що можливо то і є коробка для ікони, хоча навряд
і ось вже виріш йти, але на глаза попала "общая тетрадь", подумав "та ну її...", але досвід та копчик сказали "ану-ка глянь", відкриваю її і... йопт євангеліє, хоч і убите, але ж ЄВАНГЕЛІЄ!!! день вдався!!!
в самому будинку був погріб, але драбини не було, і щось не ризикнув там залишитись на ніч-другу. Також знайшлось багато бтої кераміки аля "для молока", шкода, що попортилась, такої концентрації кераміки в одному домі давно не бачив, навіть графин з легенького скла був, але теж надбитий(( І най цікавіше! В домі бло горище...але входу в нього не було!!! Як це?? Бачив що з нього торчать старі валянки+цинковий лист. Ну хвора фантазія намалювала повне горище хабарку, але як туди забратись без шуму не мав уявлення!
Також в столі знайшлись такі речі, незнаю від чого але копчик підсказує що точно старий етнографічний хабар, може від прялки??
Так, сам в захваті! А євангеліє дійсно було завернуте в обкладинку від загального зошита! От такі сюрпризи!
Вот фотки и детализация старинного ткацкого станка: http://www.krugsvaroga.info/index.php/rem/908-rem/387-2010-02-27-15-25-30
Печка хараша было б где я бы себе дома сделал в децтве я на такой у бабушки спал класна.Сечас и мастеров уже наверное нет которые умеют делать такие печи.На домик таблику Музей Этнографии,и готовый бизнес.С ув V
Це точно! Будинок би привести до ладу і гтовий сільський музейчик, або навть корчма або ще що! А він обвалюється потихеньку...
Прямо куточок етнографії! ))) взагалі, на скільки я пам'ятаю, в старезних хатах вхід на горище робився в стелі у сінях... уважно все обдивилися?