28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову "Про затвердження державним прапором України Національного прапора" (хоча і далі діяла стара Конституція, де як державні описувалися символи колишньої УРСР). В ній зазначається: Державний Прапор України «являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої — синього кольору, нижньої — жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3». На морському торгівельному судні український прапор був вперше піднятий 12 лютого 1992 року в іспанському порту Валенсія за ініціативою капітана т/х «Кременчук» (ЧМП) В'ячеслава Кисловського. Боцман з двох сигнальних прапорів зшив синьо-жовтий прапор, який і був урочисто піднятий над судном. Рішення про піднімання на судах українського прапора було прийняте пізніше. 11 вересня 1992 року відбулося його перше офіційне урочисте піднімання на пасажирському теплоході «Іван Франко» в Одеському порту. Державний Прапор України визначається чинною Конституцією України (прийнята 28 червня 1996 року) як «стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів» (Стаття 20, Розділ І). Українська революція 2013-2014 років перетворила український прапор та синьо-жовту атрибутику на символ боротьби України з "Русским Миром", Кремлем, російським імперіалізмом та іншими противниками української державності та незалежності. Джерело
28 червня 1996 — після 23-годинного обговорення у Верховній Раді України прийнято Конституцію України.
28 травня - День прикордонника України День прикордонника — професійне свято України. Відзначається щорічно 28 травня починаючи з 1992 року. Історія свята Свято встановлено в Україні «…враховуючи заслуги Прикордонних військ у справі охорони і???…» згідно з Указом Президента України «Про свято День прикордонника» від 25 травня 1992 року № 308.
28 листопада 2013 року у Вільнюсі розпочався саміт «Східного партнерства». У рамках саміту відбувся форум громадянського суспільства, на якому виступив лідер партії УДАР Віталій Кличко. Перша неформальна зустріч лідерів країн-членів ЄС та країн "Східного партнерства" відбулась у Палаці правителів Великого князівства Литовського. Президент України Віктор Янукович останнім приїхав на робочий обід. Біля в’їзду на подвір’я палаці Януковича зустрів десток пікетуальників, які виступали за євроінтеграцію України. http://tyzhden.ua/Gallery/95169
Я ось т1льки не розум1ю, чому наш прапор зараз блакитно-син1й? Козацьк1 знамена були жовто-блакитн1, зверху був жовтий, чому прапор перевернули до гори ногами?
у Кравчука был шанс исправить это нарушение геральдических канонов, но он уперся. Вот с развала совка мы идем по наклонной, только не вверх, а вниз. Символы имеют огромное значение - шутить с ними нельзя. Нынешнее расположение (цвета)украинского флага - геральдическое недоразумение.
Я назвав 6-ть подій пов'язаних з датою "28": 1. Прапор 2. Кордон. 3. Конституція 4. Саміт у Вільнюсі 5. Хрещення Русі 6. Успіння Богородиці А ще 6-ть ?
Ростовська прес-конференція під назвою "Мы - дАнєцкіє!" (або банда з Києва переїхала до Ростова)- 28 люого 2014 р.
«Ной» (англ. Noah) — американський епічний біблійський фільм режисера Даррена Аронофскі (був також сценаристом і продюсером). Прем'єра фільму відбулася 26 березня 2014 року. Фільм розповідає про біблійного персонажа Ноя, його сім'ю та збудований ним ковчег, який має привести їх у новий світ. В головних ролях Рассел Кроу, Дженніфер Коннеллі. Продюсерами були Скотт Франклін і Мері Перент. В Україні прем'єра фільму відбулася 27 березня 2014 року А в США фільм вийшов у прокат 28 березня
Дивився я того Ноя 28 квітня 2014року, в Сінема-сіті.... Після такого кіна, як Ной, Вой і ще якась мура я нехожу в кінотеатр.
З фільму запам'ятався момент, коли син Ноя спитав у батька: "Тату, а мені ти привів мені дівчину?". Реготав увесь кінозал.
Так чому Венера обертається у протилежному напрямку до інших планет ? Зараз у продажу є цікава книга Міральєса Франсеска "2013. Конец времен", рекомендую http://www.e-reading.link/book.php?book=1012464
Мудаки, які в День Пам"яті Небесної Сотні дуже хвилюються за ціну на газ і бензин, подивіться на малюнок на книзі "Ной", що з вами буде
Не хвилюйтеся, Бог уже покарав їх позбавивши розуму. Для кожного українця ця неділя вже стала знаковою.
дєдушка лєнін-бланк зіскочив з постаменту у Черкасах... теж 28-го числа так що безбожники, розумієте, що з вами буде !??