Чим відкрити зафарбовану декаль?

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем Лера ОУН-УПА, 4 лис 2019.

1. Лера ОУН-УПА

Лера ОУН-УПА Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    54
    Лоти
      на продажу:
    32
      продані:
    146
    Повідомлення:
    662
    Адреса:
    Озирнись навкруги, ми - скрізь!
    Вітаю джентльменів, придбав ось такий шолом, М35, розмір 62. Шолом фарбований німцем ще в 41-му році. Хочу відкрити декалі. Контури декалей проглядають з-під шару фарби. Чи є такий засіб, який зніме шар фарби не пошкодивши декалі? Що порадять камради?
    Дякую всим прийнявшим участь в обговоренні і за поради.:beer:

Images:

коп1 017.jpg
    коп1 018.jpg
    коп1 019.jpg
    коп1 020.jpg
    коп1 021.jpg
    коп1 022.jpg
    коп1 023.jpg
    коп1 024.jpg
    antykvar_2009, nikosat, Jawist та 3 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. https://reibert.info/lots/nemeckij-kljuch-dlja-snarjadov.301275/ по фото видно сохран. С земли. Нем...
      150 грн.
    2. 30 грн.
    3. Гільза не гнила має трохи ржавчину стан нормальний.
      200 грн.
    4. Макет снаряда от сорокопятки Бронебойный
      300 грн.
    5. помитий водою
      500 грн.
  3. gunrifle

gunrifle Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    876
    Адреса:
    Україна
    Вітаю! здається шансів майже ніт :)... єдиний шлях – нульовка (сама дрібнозерниста, яку знайдете) з водою... ніжно... Довгий шлях.. і багато-багато годин. Первісно, звісно, відтворити анріал, але якись натяки на контури малюнка отримати є надія... здається. Залежить від ваших рук, і вашої особистої здатності відчувати грань можливого), вашого терпіння і старанності.

Тим більше – помірно почухати поверхню навколо і скрізь тонкою нульовкою – зайвим не буде. Але МОКРОЮ, з водою. Тихенько.. без фанатизму.. без поспіху. Так краще зорієнтуєтесь де більше почухати, а де вже досить. Це моя особиста думка, хоча в мене нема досвіду саме з декалью, але я би – саме так робив

потім ніжно полірнути, як зрозумієте що досить.

Але можливо хтось з комрадів (у кого є саме ЦЕЙ досвід) знає якийсь інший... бронебійний метод :) то я теж з радістью послухаю :)
    З повагою.

RIHARD 77 та Лера ОУН-УПА подобається це.
  4. Rudolf Ribbentrop

Rudolf Ribbentrop Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Вітаю Валєр!
    Напиши камраду Самсонов,він точно знає,яким чином можна це зробити.
    Я намагався з алогічного шолому це зробити,але вважаю,що лише надмірно зняв фарбу,результат не поганий,але мені не сподобпася,я продав шолом.
    https://reibert.info/threads/kaska-m-35-poradte-jak-krasche.311909/page-3

Останнє редагування: 4 лис 2019
    egoiste, Рост76 та Лера ОУН-УПА подобається це.
  5. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Повідомлення:
    5.190
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Я снимал краску точнее сколупывал медицинской иглой под контролем лупы. Думаю шкурка любой зернистости здесь недопустима ибо вы никогда не сможете определить ту грань когда нужно остановиться и не повредить поверxность декали.
    Результат был вот такой , причем на моем шлеме антибликовая окраска поxоже была нанесена именно в фабричныx условияx поверx первичной бликующей краски. Увы большая часть цветныx компонентов декали осталось на сколупаной краске, а на шлеме белая основа декали.

Images:

P91105-112417.jpg
    egoiste, gunrifle та Лера ОУН-УПА подобається це.
  6. Лера ОУН-УПА

Лера ОУН-УПА Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    54
    Лоти
      на продажу:
    32
      продані:
    146
    Повідомлення:
    662
    Адреса:
    Озирнись навкруги, ми - скрізь!
    Вітаю, було колись і в мене по причині нетерплячки - колупав голкою верхній шар фарби над декаллю. Результат... :smile_5::confused: краще промовчу, бо закидають не тапками, а кованими нацистськими чоботами.

A10A та gunrifle подобається це.
  7. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.180
    Адреса:
    Київ, Україна
    ...тож колупав під 150 кратною лупою на ранній М-35 - досить нічогенько вийшло...
    (особливо орел - :smile_12:)

Лера ОУН-УПА подобається це.