Доброго дня! Хочу зробити стаканчики з гільз. Середину висверлив, лишилось почистити і покрити лаком чи фарбою. Підкажіть як краще..
Вітаю! Що лак що фарба при контакті з алкогольними напоями не є гут для здоров'я. Найнебезпечніший варіант піти таким шляхом:
Якщо вірити Гуголю , то гільзи виготовлені з нержавійки ( особисто в руках не тримав , тож стверджувати не можу). В цьому випадку можна взагалі не заморочуватись. Шліфонути внутрянку і на тому все. Ось приклад :
Дякую за увагу до теми і за запропоновані варіанти. Якщо чесно, то не дуже воно схоже на нержавійку, якийсь замʼякий метал, як на нержавійку. Але я звісно не спец. Завтра спробую шліфонути..
Матеріал цих гільз дюраалюмінієвий сплав. Покриття на гільзах це так званий "твердий анод". Фактично це тонкий шар сапфіру. Саме тому воно важко піддається обробці абразивами. Начисто пророчити у токарному станку і ніяких лаків та фарб. Будь які лакові покриття поступово так чи інакше розчиняються алкоголем.
Просто не точити там де проштамповка йде. Точити до діаметра 39 мм, лишиться згори темна не оброблена поверхня, та і нічого страшного. Там анодоване покриття стійке, воно не розчиняється, нікого не отруїть.