чи відноситься до х.з . данний ніж.

Тема у розділі 'Ножі, мультитули та холодна зброя', створена користувачем Андрей Владимирович 2, 5 лют 2025.

1. Андрей Владимирович 2

Андрей Владимирович 2 Oberschütze

Повідомлення:
    33
    всім миру шановні форумчани. цікавить ваша думка про данний ніж. придбав собі в якості допоміжного інструменту для копу. і як завжди після того як купив задумався чи проходить по критеріям х.з. і тут стало сумно бо вроді як по трьох критеріях основних він проходить як х.з. але він має дещо специфічну форму і є надія що упору руків'я як такого він немає. але цікаво послухати вашу думку. дякую всім хто відгукнеться. з повагою А.

Images:

Screenshot_20250205-214415_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250205-214402_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250205-214343_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250205-214337_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250205-214759_AliExpress.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Штык образца 1898 года.
      4000 грн.
    2. Штик Манліхер-Бертье зразка1892 року, 2 тип в гарному стані.
      5900 грн.
    3. Штык 1914 года системы Маузера. Очень редкий Шведский штык системы Маузер. Оригинал! Все родное. Шты...
      6000 грн.
    4. состояние хорошее . сделан из металла . щечки или прессованная кожа или дерево . носился вместо сабл...
      7000 грн.
    5. Все на фото
      10000 грн.
  3. corsar_s

corsar_s Oberfeldwebel

Повідомлення:
    481
    Адреса:
    Харків, Україна.
    По вигіну обуха і довжині клинка -- залізно ні, але чи зможете Ви це довести якщо що - питання.

Hirurg ss, Андрей Владимирович 2 та Odezza подобається це.
  4. Avenger1488

Avenger1488 Gefreiter

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    99
    Лоти
      на продажу:
    25
      продані:
    191
    Повідомлення:
    34
    Адреса:
    Житомир
    На скільки знаю, перед лезом має бути точка опори, навряд чи це буде холодна зброя

Андрей Владимирович 2 та Speaker103 подобається це.
  5. corsar_s

corsar_s Oberfeldwebel

Повідомлення:
    481
    Адреса:
    Харків, Україна.
    якщо можна, детальніше, будь ласка!
    Я бачу, Ви у темі.

Андрей Владимирович 2 подобається це.
  6. Speaker103

Speaker103 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    197
    Адреса:
    Ужгород
    Ночі доброї, на скільки я пам'ятаю основні критерії для ножа як холодної зброї - це довжина більше 9см, товщина обуха здається тепер це не менше 2,6мм і упор/гарда для руки щоб можна було завдати колючі удари і долоня не зісковзнула на лезо, ніж повинен відповідати усім цим критеріям шоб перейти в категорію холодної зброї, ну і якшо він не тупий звісно) але на звання криміналіста не претендую, тож якшо цю тему читають люди з проф освітою то самому цікаво шо скажуть.
    З повагою.

7. corsar_s

corsar_s Oberfeldwebel

Повідомлення:
    481
    Адреса:
    Харків, Україна.
    якщо ви почали перераховувати критерії , то є сенс писати їх усі, по-перше, і з цифрами по-друге.

Андрей Владимирович 2 та Killer-Igel подобається це.
  8. Speaker103

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    197
    Адреса:
    Ужгород
    Основні вказав бо їх можна перевірити на місці і вони одразу кинуться в очі, також має значення твердість клинка, кут заточки вістря і для складних ножів це - механізм замка, але їх так не провіриш, для цього вже потрібно висновок експертів, довжину клинка до речі будуть брати від вістря до упору/гарди/ручки а не по ріжучій кромці. На фото ножа топікстартера якоїсь гарди чи упора на мою думку нема, але це моя думка, якшо є серйозні побоювання за проблеми з цим то варто пошукати в інеті може вже якийсь магазин робив на нього висновки.
    З повагою.

9. corsar_s

corsar_s Oberfeldwebel

Повідомлення:
    481
    Адреса:
    Харків, Україна.
    шановний, це все вода.
    Давайте конкретику!
    І так, твердість і кут загострення з 2009 виключили, якщо що.
    І утику так немає, але є глибока підпальцева, але товщина клинка <5 мм, тож вона також мимо.

10. Speaker103

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    12
    Повідомлення:
    197
    Адреса:
    Ужгород
    Так якшо Вам відомо набагато більше так поділіться з нами, бо виглядає ніби перевіряєте інших, людина хотіла почути думку інших написав шо знав. Я ще в своєму першому повідомленні написав - "але на звання криміналіста не претендую, тож якшо цю тему читають люди з проф освітою то самому цікаво шо скажуть."
    З повагою.

11. corsar_s

corsar_s Oberfeldwebel

Повідомлення:
    481
    Адреса:
    Харків, Україна.
    Якщо є бажання щось узнать, на тему можно підписатися, писати аби писати - необов'язково.
    Сподіваюсь, я Вас не образив!

12. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    друзі не сваріться я б не хотів шоб моя тема стала камінцем в ваших горожах. я трохи погуглив то справді основні три критерія він провалює. бо по обуху 5мм має а від леза до упору ручки має більше 9см. також підпалцеві виступи глибші за 5мм. але я б не сказав що передні виїмки під пальці надають упор. та і кут незагостреної частини леза теж так собі упор. скоріше за все при тичковому можна буде собі відрізати пальця. просто вигин у ножа спіцифічний та передні виямки дають надію що не х.з. я понадіяіся на картинку у магазині там заявлено 8.5см довжина а по факту більше от і сумно тепер. що хіба дома сало різати а не на коп ходити з ним. дякую всім за те що знайшли час на мою тему.

Speaker103 та corsar_s подобається це.
  13. Дмитрий Иванов 777

Дмитрий Иванов 777 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    230
    Лоти
      на продажу:
    23
      продані:
    553
    Повідомлення:
    506
    Адреса:
    Украина
    Не относится.Как минумум по двум критериям.Угол рукоти и острия несоотносный и отсутствует упор-гарда,такая рукоять считается травмоопасной.
    Можно добровольно сдать на экспертизу через знакомого опера-следака и получить оф заключение...

14. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    спасибо. так и думаю сделать если цена вопроса будет рациональной относительно ножа.

15. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    Довжина клинка. Автор не паравильно виконав виміри. Тут довжина буде понад 10 см. ТС помилково вимірював не клинок, а лезо.
    -3.2.5. Довжина клинків визначається вимірюванням відстані
    від вістря до обмежувача (утику руків'я).
    Ніж не відноситься до ХЗ і не потрібно затівати ніякі експертизи. У ножа відсутній обмежувач (утик), або підпальцеві виїмки.
    -3.2.9. Товщина виступаючої над держаком п’яти клинка, що слугує
    утиком, – не менше 5 мм,
    При заявленій ТС товщині клинка 4,8 мм.. така форма руків"я є травмонебезпечною і ніж не відноситься до ХЗ.

Останнє редагування: 15 бер 2025
  16. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    згоден з Вами виміри не мої а аліекспреса, в останньому повідомлені я це вказав. але заключення все таки є сенс зробити бо нині така поліція що тяжко з ними говорити.

17. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    Нащо говорити?. Максимум що - вилучать ножа , через декякий час повернуть з готовим висновком, і платити не треба буде.

18. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Знайдіть в мережі такий журнал.Там більш менш розписано про ХЗ.
    IMG_20250315_230417.jpg IMG_20250315_230547.jpg IMG_20250315_230639.jpg
    Журнал старенький але в законах змін не відбулось.

19. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    Відбулось. Багато. Нафіга знаходитти якийсь старий журнал, якщо можно відкрити оригінальну "методику" станом на сьогодні?

20. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Подайте в студію.Зрівняю зі "старим журналом".

21. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    Ой! Я ж не знав, що у Вас інтернета немає.:D
    Ловіть станом на ранок сьогодні.
    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0002320-99#Text
    Важко знайти те, чого нема. Нема такого журналу, і ніколи не було. Це буклет з виставки (на якій я був).

анатолий. та Cracker подобається це.
  22. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    upload_2025-3-16_10-28-47.png

анатолий. подобається це.
  23. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    щойно заміряв так як на схемі то приблизно 24мм виходить вигин обуха.

24. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    ага. а вилучення авто на штраф стоянку не хочете? Он знайомий на укр кордоні попав черз ніж так машину вилучили разом з ножем. Так згодом повернуть але через який час це буде. будуть тягнути поки руку не позолотиш. і ніж не підпадав під х.з.

25. Прокоп01

Прокоп01 Leutnant

Повідомлення:
    1.423
    Адреса:
    Запорожье
    Ага. Не хочу. Не плутайте грішне з праведним. Там мова йшла не про носіння зброї, а, мабуть, про замах на контрабанду зброї (віз ніж без декларування). І ніж був не в кишені, а десь в бардачку чи багажнику. Авто, - знаряддя вчинення правопорушення.

26. Андрей Владимирович 2

Повідомлення:
    33
    там був простий ніж типу мора. про яке декларування ви говорите це не партія ножів а один для туристичних потреб. згідно закону України в декларуванні не потребує так як і в країнах шенгену. то просто був привід зняти кеш тай усе.