Доброго дня шановне товариство! На позиціях ПСВ (та і ДСВ там проходила) зустрів такого олівця. Діаметр 10 см. напевно, не було чим поміряти. Прошу вибачення за такі неякісні фото, але може хто впізнає цього дядька. Запитання у мене таке... Чи сильно він небезпечний? Сама "ваза" цікавить, а головка проржавіла, з дзюрками, так в лісі і лишив-би. Ото відкопав, злякався, сфоткав, і закопав, ...але місце пам'ятаю. Що порадите, повертатися, чи забути це місце?
на 47мм смахує,італьяшка або австріяк. https://reibert.info/threads/47-mm-cannone-da-47-32-mod-35-italija.779818/
Вагу не знаю, важкенький з головою. То на фото лопата Фіскарь, для масштабу. Може ще раз на те місце попаду, помию йому дупу і сфоткаю що там пишеться.
на шрап похоже залишки голови і поясок сфоткайте тай написи на дупі гільзи. якщо підтвердиться що це шрап то можна лупити по дереву і витягувати гільзу. воп мені дасьте якщо вам не потрібен
Фото-г.. 100 там немає,схоже на шрапнель 8см. австрійську,М5,але здається,задовга гільза,тоді трьохдюймовка РІА,якщо по ПСВ копаєте..