Доброго вечора, камради. На копі попались ось такі речі. "Циліндрів" було не менше 20-ти. Взяв один, як зразок. Всередині нього щось схоже на тротил. Поруч розсипом лежали залишки ось таких "стержнів", багато. Чи є ці предмети залишками ВОПів? Завчасно дякую.
Стержни это терочники с переходниками под КД.Вермахт.Если склероз не изменяет-те что с отверстиями на переходнике для дымовых.
Дякую Вам за увагу до теми. Ні, це не пікринка. У воді не розчиняється і характерного жовтого забарвлення не дає. Експериментував. Це речовина, яка по щільності (чи по консистенції) є чимось середнім між господарським милом і вологою глиною. Щось таке.
Камради, як на Вашу думку, ці терочники з перехідниками (точніше їх залишки) можуть бути комусь цікавими у такому, м"яко кажучи, зношеному стані? Бо там їх насипом, напевно сотні і сотні на площі у декілька десятків квадратних метрів. Але стан аналогічний до тих, що я показав на фото.
Помыть и перебрать-интерес будет.И на целые и на отдельно переходники.Интересное место,не саперные склады там были?
На жаль, цілих, тобто перехідників разом з терочниками (таких, як на фото камрада), там скоріш за все немає. Накопав декілька місць, де вони насипом вперемішку із землею і залишками окисленого алюмінію. Більшість перехідників чомусь деформовані, а терочники погнуті і окислені, розсипаються в руках. На рахунок складів не знаю. Звичайний ліс. Поруч автотраса.
Скоріш за все не патрон. Там товщина стінок занадто велика, як для сигнального патрона. Там товстий алюміній, який пальцями дуже тяжко гнеться. Завтра поміряю колумбіком товщину стінки.
Там були такі ж розірвані "циліндри", але довжиною ще раз так, як на моєму фото. Тобто довжина явно завелика для сигнального патрона.
Не видел. Патрон стенки нормальной толщины. И картон я там вроде рассмотрел. Надо значит как то из всех кусков восстановить примерно.
Як буду ще у тому місці, візьму ще 2-3 зразки. Цей вибрав тому, що він більш-менш зберіг циліндричну форму. Решта були повністю рвані. Їх там багато було. Накопав штук 20, але в землі були ще. Цілі не попадали. Всі з аналогічним вмістом.
не морочте зад. тухлый выстрел от ракетницы. ну допустим парашутный длинный тухлый патрон. выкиньте нах
Браво! Не можу з Вами не погодитись!!! І на цій вкрай оптимістичній ноті тему можна вважати закритою!