Вітаю. Знайшовся на горищі старого напіврозваленого будинку такий чайник. Можливо хтось підкаже яких років може бути даний предмет і чийого виготовлення, клейм не знайшов ніяких. Чайник латунний з покриттям іншим металом- як я думаю нікельований або луджений оловом. Діаметер ( по дні )- 17,5 см, висота (з кришкою )- 19 см. Наперед вдячний за відповіді.
В мене такий самий, але ручка цільнометалічна з латуні і там куча клейм(на моєму 1947 рік) Ваший ,в силу особливості ручки, думається мені буде довоєнним ато і дореволюційним. Шукайте клейма стандартно на ушках.
Хоча я його і вчора оглядав нормально на наявність клейм, тільки що після написаного Вами як кажуть не полінився і оглянув ще раз- клейм таки нема ніде. Можливо що як і в вашому також були на ручці- і це ще думаю залежно якою і з якого матеріалу вона була в оригіналі- бо знайшов я його з самопальною ручкою зробленою з куска стальної трубки , скрученої з дужками чайника куском шпильки з різьбою М8.
На війну в самий раз Саме головне що він з КРИШКОЮ А то часто такі без кришок знаходяться. Зробите ручку з дерева,і буде вогонь А клейма в основному або на кришці,або на вухах.
Почистив трохи чайник, ще раз уважно оглянув ,і от що виявив- ручка перероблена або простіше кажучи обрубана і клейма скоріш за все були на видаленій її частині.