catman

Тема у розділі 'Чорний список', створена користувачем vadim_dv, 23 бер 2018.

1. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Доброго дня. У мене виникла наступна спірна ситуація.
    Я придбав у продавця catman термокофту у цій темі:
    https://reibert.info/threads/termobele-janus-100-merino-wool-r-m.991746/#post-10908294
    Продавцем було заявлено: "Состояние нового" - перше.
    "обхват груди подмышками-82см;" - друге
    Я перерахував усю сумму і отримав термокофту. Але коли розпакував, виявилось, що по перше вона містить явні сліди носки - кашлатання (фото).
    По-друге, коли переміряв півобхват грудей, то у мене виявилось - не 41, а 43 см. (на тому ж фото). Одразу: я міряв, так як вважаю правильни - тобто в єдиному обєктивно вираховуваному місці - між пахвами, на перетині бокових швів і швів рукавів. Усі решта заміри можкть давати інший результат. У цьому власне предмет суперечки частково.
    Відповідно, враховуючи, що це термокофта, яка повинна прилягати, щоб відводити вологу, розбіжність у 2 см (4 на повному обємі) впливає на функціл.
    Про це я написав продавцеві і запропонував йому запрпонувати шляхи врегулюватння питання. Знову ж таки, продавець з точки зору ввічливості повів себе нормально - на особистості переходив (окрім, що запрпонував "купувати у магазині"). Але претензії з мого боку вважає безпідставними. Власне, ось особиста переписка, яку я думаю, маю право виложити, бо вона не містить конфіденційних відомостей.

Я:
    "Вибачте, але "Состояние нового" - це не відповідає дійстності. Ворсистість по всій кофті.
    Але це би ше півбіди. Але Ви невірно вказали розміри. Спаціально прикріплюю фото. Де ті що Ви вказали 82 см, а де те, шо в реалі.
    Для термокофти, як Ви розумієте компресія має значення. Інакше вона не виконує функцію.
    Тому як Ви прпонуєте врегулювати цю ситуацію?"

catman
    "Кофта і є у стані нової. А як ви хотіли, щоб шерстяна річ не мала ворсистості, я щось не розумію? Може ві світери десь бачили без ворсу?

Стосовно не вірно вказаних заміров-може це ви невірно їх робите. Я вказав: обхват грудей-82см, тоб то ПО-41см. У вас майже теж саме, тільки у вас один край на пів сантиметра звисає та сам замір ви чомусь вирішили зробить не на грудях, а десь више, де кофта,звісно, розширюється. Робіть замір нижче та й буде вам 41см. Це що,по вашому, запчастина якась, може ще мілліметри повинно враховувати при замірах.Повинно вточнювати, перш ніж купувати, якщо щось має таке значення.

Тому я вважаю ваші претензії необгрунтованними. Купуйте у крамницях.
    Створіть диспут-нехай модератори посміються."

-------

Тому і створюю диспут. Не можу зі своєго боку оцінювати ситуацію обєктивно. Можливо, я справді помиляюсь, я даремне висуваю претензії. І методологія замірів також продаця вірна. Тоді по-перше, готовий вибачитись. По друге виконати будь-які інші рішення арбітражу, аж до відшкодування "моральної компенсації".

Якщо ж справді, неправий продавець, то в принципі готовий погодитись на часткове повернення грошей за кофту (що і хотів запропонувати зразу, і ми б забули про це). Або інше рішення, яке прийме арбітраж.

2018-03-21 16.45.36.jpg

NALSUR подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Парадный брючный ремень Бундесвера. BW HOSENGÜRTEL LEDER HEER . - Кожаный парадный ремень, с удобно...
      500 грн.
    2. Лот 3. Брючний ремінь ЗС Великобританії. Максимальна довжина 101 см. ширина 5.5см.
      77 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Брючный ремень PARATROOPER SAFETY BELT ′PARA′ OLIV Брючный ремень с металлической пряжкой, с логоти...
      400 грн.
    4. 1 грн.
    5. Лот 9. Розгрузочний ремінь ЗС Великобританії. Максимальна довжина 120см. ширина 5.5см.
      282 грн.
  3. Yarik_jar

Yarik_jar Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    66
    Лоти
      на продажу:
    32
      продані:
    112
    Повідомлення:
    2.722
    Адреса:
    LA
    Добрый день! Покупатель имеет право потребовать возврат товара. Старого/нового, чистого/грязного, это не важно. Возврат.

Общество, - не покупайте, трусы, носки, футболки, колготы - по Фотографиям!!! В 99% случаев, эти вещи вам не подойдут. Все всё вроде знают и понимают, а подобных тем все больше и больше.

S1000rr, Wiking730, ivanov1 та 8 іншим подобається це.
  4. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Доброго дня. Вибачте, я не зовсім зрозумів, що я маю зробити.
    Тобто, якщо "Покупатель имеет право потребовать возврат товара", то я повинен вимагати у продавця повернення грошей, і, якщо івн не погодиться, то знову піднімати тут питання? Чи як?

5. Yarik_jar

Yarik_jar Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    66
    Лоти
      на продажу:
    32
      продані:
    112
    Повідомлення:
    2.722
    Адреса:
    LA
    Возвращайте товар и требуйте денег, все верно. Если не согласиться - пишите мне.

6. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Ок

7. catman

catman Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    216
    Лоти
      на продажу:
    16
      продані:
    504
    Повідомлення:
    1.432
    Адреса:
    харьков
    Доброго всем времени суток!
    Деньги я верну и всегда со всеми покупателями находили общий язык и все улаживалось, чему свидетельствуют количество отзывов в профиле. Только последнее время все больше развелось хитрецов, которые пытаются нормальные вещи, которые и так продаются по адекватным ценам, еще и выбить скидку, по несуществующим или придуманным причинам и угрозами занести в "Черный список". Все это я уже проходил и пятна несуществующие и прочее.
    Деньги я,как и писал уже выше, верну, но хотелось бы объективно разобраться. Покупатель или понятия не имел, что он покупает и понял это уже после или он все понимал, но сам ошибся в размерах и теперь пытается из меня сделать виноватого.
    Пункт№1 Он приобрел термокофту из 100% шерсти мериноса, т.е.это не синтетика и не хлопок, у нее структура такая и как я понимаю, должна иметь некоторые катышки, из-за которых покупатель обвинил меня в том, что вещь не новая.
    Да,бог с ними, с катышками, как он сам пишет, проблема в неправильных замерах. Идем дальше.

Пункт"2 Повторюсь: Он приобрел термокофту из 100% шерсти мериноса, а его претензия,ВЫ ТОЛЬКО ВДУМАЙТЕСЬ!!
    "Для термокофти, як Ви розумієте компресія має значення. Інакше вона не виконує функцію."
    Какая может быть компрессия у 100% шерстяной кофты, человек или спутал с компрессионным бельем, которое изготовляется не из 100% шерсти или это банальная попытка выбить скидку. Пусть почитает, про такое белье и материалы из которых оно изготовлено. И покупать его нужно меньше в обхвате на 1см, которого ему не хватило для компрессии.
    Отсюда же и его обвинения в неточности.Во первых: он даже про замеры неточные врет.Приглядитесь внимательно к снимку, его 42см вместо моих 41см просто надуманны, потому что сам метр приложен криво, один край свисает на 0,5см ну и поднят специально вверх. Опять же, можно перед снимком растянуть изделие и оно станет шире на 1-2см,легко.
    Да и сама шерстяная ткань из за своей структуры, свойственна растягиванию.
    Опять же, если человеку важна точность какого то размера, просят иногда сделать фото с приложенным метром и тогда все становится ясно, где и что замерялось. Но, до покупки, его интересовало, только секонд это или не секонд. Зато потом он выложил кучу схем, с примерами, где все люди планеты земля должны прикладывать метр при замерах. Только там и нигде больше.
    Так что и посчитал его претензии необоснованными. Деньги я верну, дело не в деньгах. Хотелось бы, что бы страна знала своих героев, а то может это не первый и не последний случай-"якось залагодити - та хоч "от вам 30 грн. на пиво" - і забули." А то как то смешно получается, если бы я скинул 30гр на пивко, то и компрессия сразу появилась.Ушили бы кофту за 30гр в ателье, что ли? Все очень просто, покупателя все устраивало, просто захотелось скидочку, под какую то надуманную проблему и с угрозой занести в "Черный список". И таких "обманутых" с каждым днем все больше и больше.

Останнє редагування: 8 кві 2018
    minitarn3838 та Doorgunner подобається це.
  8. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Радий, що знайшли спільну мову з продавцем. І віг готовий повернути гроші. Лишилось тільки 2 питання. По-перше хто компенсує транспортні витрати при пересилці туди-назад? Друге - продавець пропонує відправити йому кофту "до запитання". Я навпаки, спочатку хотів би отримати свої гроші назад. Тому тут також потрібно рішення арбітражу: тобто хто в даній ситуації неправий - той логічно оплачує транспортні видатки і відправляж товар(гроші) першим. Я непроти, якщо це я, але хотілося би почути про це не від продавця, а від третьої сторони.

І персонально для catman
    "угроз занести в "Черный список" з мого боку не було - ви самі запрпонували відкрити диспут. Наскільки я розумію - це і є тема в "Чорному списку"

NALSUR подобається це.
  9. catman

catman Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    216
    Лоти
      на продажу:
    16
      продані:
    504
    Повідомлення:
    1.432
    Адреса:
    харьков

Добрый день! Деньги за товар верну, после получения в том же виде, в каком и отправлял. Реквизиты для отправки сообщу.

Продавцы и покупатели разные бывают, просто,с каждым днем все больше таких,как топикстартер, с надуманными проблемами- то у него 1см для компрессии не хватает, но за скидку 30гр компрессия, о чудо!!!, появляется.

Всех с праздником!!!

Doorgunner подобається це.
  10. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Так, продавці бувають різні. Наприклад такі, що впарюють б/у товар, а кажуть, що "ВЫ ТОЛЬКО ВДУМАЙТЕСЬ" - так має бути. Якщо модератори скажуть, що Ви не з таких - без проблем відправлю Вам кофту "в том же виде, в каком и отправлял" і буду чекати гроші від Вас. Якщо ж ні, то хотів би спочатку отримати 300 грн., які вже Вам заплатив, 40 грн., які взяла з мене Нова пошта і 20 грн., які ще візьме Укрпошта.
    Бо я також не раз вже проходив таких продавців, які відправляють непотріб, а потім шукай їх...

NALSUR подобається це.
  11. catman

catman Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    216
    Лоти
      на продажу:
    16
      продані:
    504
    Повідомлення:
    1.432
    Адреса:
    харьков
    Вы, видимо, и есть продавец "непотріба", как вы сами и выразились, у которого за два года продажи барахла нет ни одного отзыва в Профиле. О каких-"спочатку отримати 300 грн,які вже Вам заплатив", может идти речь.
    Потом ждать от вас посылку с каким то мотлохом и шукать вас? Таких покупателей я тоже уже навидался.

Вещь или соответствует или нет. Целью вашей было, изначально, выбить скидку, что и следует из ваших слов -" готовий погодитись на часткове повернення грошей за кофту (що і хотів запропонувати зразу, і ми б забули про це). КАК ЭТО-ПОСЛЕ 30ГР КОМПЕНСАЦИИ,КОМПРЕССИЯ ПОЯВИЛАСЬ БЫ? Этого не случилось, компенсацию вам не назначили модераторы, а только возврат денег за товар.

ВЫ ТОЛЬКО ВДУМАЙТЕСЬ!! Это чтобы люди поняли какой бред ,ваша претензия- ждать от 100% шерстяной вещи, свойств компрессионного или потоотводящего белья. Объявление озаглавлено ТЕРМОБЕЛЬЕ, где вы прочитали что оно компрессионное. Ссылку может предоставите людям?
    Как это вы еще схемы не выложили, в каком месте нужно замеры ПОГ делать всему человечеству. Пусть люди знают, а то как то неясно, где это заветное место находится- "у єдиному обєктивно вираховуваному місці - між пахвами, на перетині бокових швів і швів рукавів. Усі решта заміри можкть давати інший результат."

Doorgunner подобається це.
  12. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Вибачте, якщо чимось образив. На рахунок 30 гривень, це було образно. Малось на увазі домовитись по людськи, без претензій і образ. Не виносячи конфлікт на арбітраж, і не віднімаючи час в людей і в себе. Ще раз вибачте, можливо висловився недостатньо зрозуміло.
    В цілому почекаємо, що скажуть модератори. Я в приниципі все сказав.

13. Stefler

Stefler Feldwebel

Повідомлення:
    194
    Адреса:
    Столиця
    Маю комплект 1 слоя із меріно, коли брав новим жодних катишок небуло, висновки робіть самі.

14. vadim_dv

vadim_dv Oberschütze

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    м.Тернопіль
    Та власне кажучи я вже найшов собі на секонді також меріно-термуху. Дешевше і по розміру. І хоча вона бу, та в кращому стані ніж ця. Але то таке... Вже як є