Доброго вечора шановні камради! Ось такий повний набір на гуцульску мати-героїню! Оце жінки колись були... А тепер багатодітна сім!я коли 4 дітей...
Якось так... Попросили продати, бо нікому з них вони, не те що не дорогі, а просто на фіг не потрібні. А так, каже, "шось прикупимо".... Як казав хтось з класиків - "О времена, о нравы"...
Ну пипец! Я аж распереживался. Одни матюки на ум приходят. Вырастила! небось на могиле Анны Михайловны и памятника нет.
Оце кожному з "діточок",щоб проковтнув "значечок" і не подавився...паскуди... Вибачте,хлопці,не втримався...
Хлопці, на Гуцульщині в той час четверо дітей було почти в кожній хаті. Я знав сім*ї із 9 і 14 дітей. Тому і запровадили були медаль Мать-Героїню від 5і більше дітей.А ці нагороди признавались як прості нагороди.У нас у колгоспі нераз говорили*ліпше за медаль далиб якісь гроші*.Так що непотрібно дуже дивуватись над продажею.Правильно,це сімейна реліквія,і гріх таке не цінувати,а продавати.
Тут не просто медаль а повний набір - дві медалі материнства за 5 дітей, три ордени материнської слави за 9 дітей і вінець цього всього - орден "мати героїня в золоті і сріблі за 10 вихованих дітей.
Я бачу все.Але просто ці діти, якщо ще і виховувались в інтернаті, нерозуміють підлість свого поступку??????
Як на мене - то конкретно на цьому форумі, чи на будь якому іншому - це просто значки, просто матеріал для роботи - тобто купівлі/продажу. Вони не крадені, добровільно надані. Моральні принципи до цього всього ніякого відношення не мають. Людина хоче продати - її справа. А то скоро дійде до того, що на форумі реконструкторів і коллекціонерів почнуть Біблію цитувати і лекції проводити по морально - етичному вихованню. Більше того, я впевнений , що та жінка народжувала не заради цих значків, а для чогось іншого. І не говорила дідям - " я вас родила, виховала, і дуже любила, але не дай Бог продасте мої значки - я вас прокляну нахер !!!" Чогось юбілейки чи бойові Червоні зірки з іншими нагородами такого ажіотажу не мають. Чи особисті речі бійців, ЛОЗи і решта. Я вже мовчу про крадену форму із зірваними лейбами " не для продажу, власність ЗСУ". Такшо все відносно у цьому житті. І цінності різні. Мое шанування.
таки- да. не о том речь. Была бы информация, что они ворованные, уже их слили бы правоохранителям. Вы немного перекручиваете. Было бы тут объявление со словами - "хочу продать орден отца" - реакция была бы такой же. Если бы тут выставлялись знаки с этой темы просто на оценку - нет проблем. Но тут всплыла информация, что эти знаки продают детки.... Чувствуете разницу?
Так в разных разделах куча наград всплывает. Половина из них - от родственников. Просто об этом молчат. И об этом не спрашивают. С другой стороны мы не знаем в какие условия поставила жизнь тех " детей". Не нам судить. С третьей стороны - кто-то хочет себе такую вещь. И в любом случае это будет вещь от матери Героини. Так что это такое. А от детей, или от тех кто купил у этих детей - это дело последнее. Опять же форум коллекционеров, а не бюро находок, или что то в этом роде. Кто собирает тот в курсе что и от куда. В общем говорить можно долго. Но оно того не стоит. Я с ними не знаком, и мне чесно говоря без разницы. Их дело.
Добро1 ноч1. Порадьте сво1м знайомим якщо вир1шили продавали то нехай шукають ще орденську книжку та дв1 грамоти Презид11 ВС СРСР до останн1х двох орден1в, 1м вони зв1сно вже не потр1бн1, а так наявн1сть цих документ1в ЗНАЧНО п1дн1ме ц1ну комплекту при продажу. З пов. P.S. В1дсутн1сть якраз орд. книжки на першу ст. та грамот (велико1 1 мало1) до почечного звання может вказувати на те, що свого часу вказан1 док. могли надаватись до райсобесу чи пенс1йного для оформленная пенс11,п1льг 1 т.п. де могли 1 загубитись.