Доброго часу доби товариству! Кожен хто займається пошуком, не завжди має час на дальні якісь вилазки з компанією однодумців, іноді просто випадає нагода і паро годин які можна не лежнем пролежати, а швиденько взяти МД та в пішому чи на маршрутці за якісь паро десят хвилин потрапити на ту локацію де не те щоб клондайк, но час від часу таки "вистрелює" знахідка чи декілька по тому періоду який до вподоби і який викликає жвавий інтерес, думаю кожен хто вже декілька років займається пошуком має одну чи дві такі локації поблизу дому, де і відпочинок і можливість торкнутися до сивої давнини, де на землі без особливих зусиль помічаєш сірі тонкі чи чорні уламки, уламочки, чи досить великі ще кусені, в яких можна побачити не лише що то було але і майже з точністю відгадувати розміри керамічного посуду, гончарних виробів, німих свідків тих давніх часів, співучасників трапез, або спрагу втамовували кінному подорожньому. Тепр отак розкидані сторіччями в чорноземі, лише вони можуть вказати місце де вирувало життя, отим череп'ям та друзками випаленої глини нашому брату. І вже з досвідом лише погляду на них достатньо аби безпомилково зрозуміти з якого періоду вони тут залишились та відповідно на які знахідки можна буде розраховувати, та чи будуть вони взагалі.... Моя локація не виняток, кераміки там є багато та і по періоду досить різноманітна, від скіфів, Русі, і до наших днів..хороше місце, але як і всі городи засмічене так що від сигналів новачку не стало би терпіння там довго перебувати, фольга, цв'яхи, різний якийсь дріязок в прямому сенсі можуть звести з розуму... Але не зважаючи на таку обставину, терпіння та наполегливість бувають аинагородженв вістрям стріли, хрестиком,іконкою чи лунничкою, навіть висла печаточка трапилася... Люблю я це місце і його сюрпризи. І цього разу воно не себе знову несподівано проявило, і то самим несподіваним чином... Коли через певний час з грудочки випала іконка "Оранта"в гарному стані, цілесенька, я гадав що сьогодні мене вже навряд шо потішить більше, і таки втішенний такою древньою древністю я повертався до своєї квартири і не підозрюючи що головний сюрприз ще попереду...Але поки що я продовжував пошуки визбируючи як такий ненависний металомусор, так і уламки кераміки (завжди так роблю, вдома мию, сушу, і складаю в коробки..). Трапилася ще якась іконка вже більш сучасна - виявилась медаллю тимчасового уряду Керньського 1905 року... Потім ще викопав якийсь годинник... не справний.. іниц всякий дрібязок. Фото на згадку і з думкою що я сюди ще точно повернусь, з гарним настроєм від тої Оранти зібрав свої пожитки.... Вже другого дня розбираючи кераміку перемішану з тим шо ми називаємо "шмурдяк" мені знову до рку потрапив той годинник... І шо? В смітник його ! - була першою така думка, але думаю хоть гляну шо то за такі куранти були.. і пішов полокати його під крном, вода зробила свою справу і ходіки заблищали добротною нержавійкою.. ого, а це шо таке, подумав я коли побачив якесь гравіювання на кришці... почав відмивати старою щіткою зубною поки не вимив все аби можна було бачити як малюнок так і напис, і ще якісь цифри... Ага! То ж є номер серійний моделі, знач шось цікаве!!!! Витер серветками і пішов гуглити... І таки то був таки не простий годинник чи дешева китайська копія з якогось бренду, а таки шо не є, саме таки брендовий годинник модного італійського дому Дізель!!! Годинник зроблений в вінтажному стилі під старовинний армійський компас, та з ціною в 167 фунтів в роки випуску..і серія доволі не чисельна та давно розпродана, відповідно поціновувачі саме цього бренду купили б його за ціну що буде вищою суттєво за попередню вартість... Єх .. жаль шо йому прийшли кранти і навіть не те шо сімейка, ціла родина фіксиків йому вже не допоможе.... Проте за декілька днів мав в справах бути в центрі міста і саме неподалік того місця де працює один з кращих майстрів годинникарів. Тож взяв ,хай гляне, хоча надії було мало... Але вердикт майстра після огляду мене здивував -жити буде! Добрий годинник не дешевий, і як то ви так умудрилися його до такого стану довести, він же водонепроникний, 10 бар, то ви з ним в Маріїнску впадину ниряли!?.. Якби ж то, кажу, викопав в землі.. певно не один рік там лежав, замерзав в грунті розмерзався от і попало трохи вологи, казав майстер шо через ключикиі попала... 450 гривень і за два дні ходіки запрацювали, ремішок оригінальний ледве знайшов і 780 гривень його ціна, як виявилося ше не сама велика як для того бренду..
....Часы имеют надпись "WATER RESISTANT 100M" (или 10 bar). ...На практике эта водонепроницаемость допускает попадание воды на часы или даже погружение часов в воду, но не позволяет часам выдерживать давление воды при купании в бассейне или в море, где на часы могут попасть волны.
Все відносно наприклад на можму хронометрі бренду Еспріт теж 10 бар пише, і він в мене 15 років, 8 з них в самих екстримальних умовах АТО і ООС то я його як в душ йду не знімаю і хоть би що їм!