Доброго Дня! В лісі на глубині 35-45 см попалися куски плавленої бронзи з частинами срібла, вага 70-100грам. Територія 100 на 50м. Може в когось є якась гіпотеза що це могло бути, попадалося комусь подібне ? Чому срібло і бронза сплавлені разом? Зелена патина з бронзи зійшла від води і щітки.
Щось горіло у вогні, якісь прикраси , предмети з кольорового металу. Це могли бути підсвічники, хрести, самовари і т.ін. і якщо лежали поряд то і сплавилися. Я знаходив 5кг. злиток міді з вкрапленнями срібла. Можливо це так.
ВЕРСІЯ : Схоже на результати операції "Вісла" https://uk.wikipedia.org/wiki/Операція_«Вісла» ...одним з результатів операції стало те, що чимало (дуже багато) невеликих польських містечок та сіл (зокрема на Волині) залишились практично спустошеними. По моїм даним такі населені пункти знищувались (щоб не слугували місцем пристанку для УПА або АК та різних "декласованих елементів") методом спалювання (оскільки будівлі були дерев*яними). Все, що було сховано перед/під час/після війни просо згоріло... Зокрема Ваші шматки - ймовірно те, що залишилось від схованих (на горищах) грошей - мідяків та срібла (зі столовим сріблом було б залізо)... З.Ы. Доречі поляки й понині приїздять на ТІ місця і вшановують пам*ять предків та їхні могили (сам бачив), хоча там і доріг, як таких, немає...
Там патина дуже товста була, предмет явно старше. Нище метрів 300 було поселення Черняхівської, Трипільської і Скіфських культур, вище теж метрів 300 попався кельт, оприділили як фракійський. Ваш напрямок я зрозумів. але часовий проміжок не підходить як на мене
Там бронза і срібло, я вже провіряв. просто цікаво як і чому його сплавили разом, може теж хтось з таким стикався?
... тоді требе робити спектральний аналіз обох металів і порівнювати із древніми зразками... З.Ы. Може капище було, де жертви приносили (спалюванням).
Я чомусь теж так думаю, оплавленні куски в різних місцях( 15-30м один від одного) і глубинах. Попадаються крупні, малих МД напевне просто не тягне. Тему створив для того що зрозуміти чи варто там шукати прибором по сильніше, чи забути про це місце. Аналізу не потрібно, хтось з древніх там чимось займався, метал бронза+срібло то Трипільці відпадають..