доброго. можливо комусь цікаво буде. 305мм фото і схеми були підпили,ламання ключів і галяк.прийшлось мучити дрельку(робив не я,у мене терпіння стільки нема) схемка виявилась трохи не така,дпдетон короткий,не до низу. фото перехідника і стаканів пізніше добавлю.
на сколько я понял было сделано много отверстий по кругу и после чего зубилом долбили пока не лопнул чугун ?
Я його не жарив Там залишки допалювали. Я не настільки сміливий Тут є обезбашені хлопці. Один 250мм кув дві год поки не розкрутив. Другий сверлив і різав два дні. Добре що все добре. Свиня залишилась на Україні і перейшла до хорошої людини за великі гроші і можливо колись побачим 305мм в музеї
схемка трохи не та,інакшої нема.детон не до самого низу і наповнювач скорішза все трот,різновид може..... а ця фігня стабільна а температури дійсно не любить
до сих пор кусаю себя за жопу, что не потянул 305го кабана с 35 ББ, пока их там в недрах валялось штук 6-7 никому не нужньіх ( ушли в страну протеряньіх мелодий ( пс. мои поздравления ))
Донный взрывак, под запаяным колпаком. Уровень не помню какой, попадали туда между разошедшимися плитами. Там еще дикая картина была - треснувшая балка метр на метр в сечении, всем своим весом лежала на рельсе, кончик которого стоял на кончике болванки. Рельс звенел как скальпель. В проход под этой конструкцией проникать не решился.
блін попутав з цією https://chem21.info/info/276844/ думав ви начинку труби мали наувазі. а начинка кабачка не пікринка 100% щось типу троту але не він.
...треба дУмати (приймаючи до уваги фото ПСВ-шних бімб), що то мала би бути сумішна/змІшана вибухівка типу аматол 50/50 (ам.селітри та тротилу - нАвпіл)... ...але, нажАль, можливі варіАнти ! Для прикладу відоме фото 1916-го - року дивУють написи на бімбах Якщо з ТНТ все ясно, то що таке "EXPLOR" поки-що так зрозуміти і не вдалОсь. Ви вже там обережніше із тими "кабанцями"...
Книжка на 691 сторінку. Так буде скоріше. Інгліш сяк так знаю, але тут дослівно на жаль пас... EXPLDR. Mark of exploder. If Mark I exploder is used the letters D.M. will he appended to numeral if the picric powder is dry mixed. + пару сторінок з тієї мудрої книги