BPS Raven SSH

Тема в разделе "Ножі, мультитули та холодна зброя", создана пользователем Reniur, 10 окт 2023.

?

Вказаний ніж є холодним?

1. Так

2 голосов
    28,6%
  2. Ні

5 голосов
    71,4%
  1. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Вітаю форум. Влітку, щоб підтримати вітчизняного виробника дуже відомих на заході бушкрафтерських ножів придбав дану модель ножа, звісно з метою його експлуатації. Але після того як його купив та всім порадив виникли сумніви щодо його "нехолодності". Я не сильно розбираюся як заміряти підпальцеві утвори, але вони мене бентежать як фактор його "холодності". Я звернувся до виробника і попросив надати мені сертифікат (прикладу в темі), і ось що я там побачив. Перше що кидається в очі, це інша висота підводів. Добре, це пропустимо, це не впливає. Але наступне! Товщина клинку, який надійшов до експертизи 2.2 мм!! Взявши кілька лінійок отримав показники ≈2.8-3 мм. І як зрозумів я із заключення до ножа, його вивели із розділу холодної зброї саме по параметру товщини. Тобто це як розуміти? BPS шле на експертизу одне, а потім, маючи висновок, торгує вже зовсім іншим? Чи це просто брак? Чи я нічого не тямлю в ножах і він не буде холодним навіть при цій товщині?

Изображения:

IMG_20231010_233410.jpg
    IMG_20231010_233448.jpg
    IMG_20231010_233525.jpg
    Screenshot_2023-10-10-23-44-06-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Вложения:

2. Интересные лоты

1. Штик ШмІдта-Рубіна зразка 1918 року.
      4500 грн.
    2. Интересный кортик в коллекцию. Происхождение не известно. Длина 40 см.. Сталь, бронза,бакелит.. Вопр...
      4000 грн.
    3. Штык-нож М7 образца 1964 года к автоматической винтовке М16 Штык М7 был принят на вооружение в 1964...
      1857 грн.
    4. Пружина, що тримає лезо відсутня
      60 грн.
    5. По фото
      1800 грн.
  3. AWAlone

AWAlone Obergefreiter

Ну,мерять толщину линейкой это сильно конечно...Как специалист ответственно заявляю что даже "гаражный" штагенциркуль может дать погрешность в 0.2-03 мм(это еще и оптимистично),у нас инструмент на проверку забирают раз в 3 месяца и губки для измерения внутренних размеров уменьшаются постоянно,где-то раз в год примерно.Совет-найдите на рынке или в магазине стройтоваров у продавцов микрометр и попросите померять
    З.Ы.Деление на линейке толшиной ~0.4-0.6 мм
    С ув.

4. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Заміряв зараз штанген-циркулем — результат 2.75 мм.

Мікрометрів в моєму місті думаю немає, вони навіть метр не можуть нормально відміряти і, коли на днях купував стрічку на двері, то недоміряли 30 см.

5. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Отже, якщо товщина явно більше за 2.5 мм, то лишається якийсь параметр, що виводить цей ніж з категорії холодного? Не хочеться мати проблем від носіння цього виробу.

6. AWAlone

AWAlone Obergefreiter

Проблеми виникнуть у будь-якому разі при зустрічі з правоохоронцями,вони не експерти,тому заберуть під протокол,в НДЕКЦ на експертизу а там вже як поталанить...

valerka и r0mazs нравится это.
  7. AmmuNation

AmmuNation Schütze

Глибина менше 5мм упорів якщо, то не буде ХЗ.
    Товщина клинка повинна бути менше 2.6 мм