?

Вказаний ніж є холодним?

1. Так

2 vote(s)
    28.6%
  2. Ні

5 vote(s)
    71.4%
  1. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Вітаю форум. Влітку, щоб підтримати вітчизняного виробника дуже відомих на заході бушкрафтерських ножів придбав дану модель ножа, звісно з метою його експлуатації. Але після того як його купив та всім порадив виникли сумніви щодо його "нехолодності". Я не сильно розбираюся як заміряти підпальцеві утвори, але вони мене бентежать як фактор його "холодності". Я звернувся до виробника і попросив надати мені сертифікат (прикладу в темі), і ось що я там побачив. Перше що кидається в очі, це інша висота підводів. Добре, це пропустимо, це не впливає. Але наступне! Товщина клинку, який надійшов до експертизи 2.2 мм!! Взявши кілька лінійок отримав показники ≈2.8-3 мм. І як зрозумів я із заключення до ножа, його вивели із розділу холодної зброї саме по параметру товщини. Тобто це як розуміти? BPS шле на експертизу одне, а потім, маючи висновок, торгує вже зовсім іншим? Чи це просто брак? Чи я нічого не тямлю в ножах і він не буде холодним навіть при цій товщині?

Images:

IMG_20231010_233410.jpg
    IMG_20231010_233448.jpg
    IMG_20231010_233525.jpg
    Screenshot_2023-10-10-23-44-06-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Attached Files:

2. Интересные лоты

1. Штык нож м7 к винтовки м16 США состояние хорошее
      4100 грн.
    2. Штык-нож АК74 . Сделано пропили. Все на фото видно
      2000 грн.
    3. 2500 грн.
    4. Кортик общевойсковой состояние по фото.
      8000 грн.
    5. Кинжал. Происхождение не известно. длина 40 см, вес 710 гр (тяжелый). Ножны и клин - Сталь.
      4200 грн.
  3. AWAlone

AWAlone Obergefreiter

Ну,мерять толщину линейкой это сильно конечно...Как специалист ответственно заявляю что даже "гаражный" штагенциркуль может дать погрешность в 0.2-03 мм(это еще и оптимистично),у нас инструмент на проверку забирают раз в 3 месяца и губки для измерения внутренних размеров уменьшаются постоянно,где-то раз в год примерно.Совет-найдите на рынке или в магазине стройтоваров у продавцов микрометр и попросите померять
    З.Ы.Деление на линейке толшиной ~0.4-0.6 мм
    С ув.

4. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Заміряв зараз штанген-циркулем — результат 2.75 мм.

Мікрометрів в моєму місті думаю немає, вони навіть метр не можуть нормально відміряти і, коли на днях купував стрічку на двері, то недоміряли 30 см.

5. Reniur

Reniur Oberschütze

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Отже, якщо товщина явно більше за 2.5 мм, то лишається якийсь параметр, що виводить цей ніж з категорії холодного? Не хочеться мати проблем від носіння цього виробу.

6. AWAlone

AWAlone Obergefreiter

Проблеми виникнуть у будь-якому разі при зустрічі з правоохоронцями,вони не експерти,тому заберуть під протокол,в НДЕКЦ на експертизу а там вже як поталанить...

valerka and r0mazs like this.
  7. AmmuNation

AmmuNation Schütze

Глибина менше 5мм упорів якщо, то не буде ХЗ.
    Товщина клинка повинна бути менше 2.6 мм