Привіт. Не можу оприділити бірку. Можливо хтось бачив щось подібне? бірка була поміж фурнітури по вермахту та четвертинки вермахтового жетона. Також неподалік вискичив жетон сс
Доброго дня, Ви б її ще трохи почистили, щоб можна було чітко розібрати напис - це б значно допомогло при ідентифікації. Я так підозрюю, що це - один з різновидів іменних речових бірок, на яких зазвичай набивали прізвище або ім´я та прізвище солдата. В даному випадку, наскільки я можу розібрати, вибито Lt. Lindemann - лейтенант Ліндеманн. Подібні бірки, різноманітні за матеріалом, формою та стилем набивки періодично зустрічаються на німецьких позиціях. Конкретного визначення їх призначення мені бачити не доводилось, висуваються різні версії. Висловлю припущення, що така бірка могла слугувати для позначення особистих речей, наприклад, валізи.
ось трішки процарапав. На рахунок другої літери не впевнений, бачиться і, але можливо і t. дякую за відповідь)
Доброго здоров‘я! Цікава бірка, адже прізвище цього лейтенанта Ліндеманна асоціюється з виконувачем обов‘язків командира 361-ої піхотної дивізії, а під час «Бродівського котла» після паніки і малодушності Фріца Фрайтага - тимчасового виконувача обов‘язків командира 14-ої гренадерської добровольчої дивізії зброї СС «Галичина» - генерала Герхарда Ліндеманна: https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Гергард_Ліндеманн Можливо, це був однофамілець цього видатного генерала, можливо, навіть його родич... Проте таким відвертим і грубим царапанням Ви зіпсували предмет((