Всім бажаю міцного здоровʼя! Попався такий бінокль, прошу оприділити приблизний період випуску та цінову політику на цей девайс. Всім дякую за допомогу!
До 1931 года, завод производитель "H. Kolberg i Spółka S.A." был основан в конце 1922 года. С 1931 года это уже завод PZO (Polskie Zaklady Optyczne) Серийный номер 24552 - на 1929 год. Для оценки нужно состояние оптики, в целом уже видно вмешательства и замена глазных чаш на окуляре. Две чаши не родные. Минус по коже также уменьшает цену.
Дякую за розгорнуту відповідь. Наразі не маю можливості скинути фото оптики, але по стану трохи мутна, але сітка в нормі.
Вітаю! Перший нюанс - це два різні "наочники" на окулярах. Другий - для оцінки одноначно потрібні фото картинки через обидва окуляри. Плюс фото лінз об'єктивів і окулярів - чи є на них візуально подряпини, потертості. Від цього вже можна давати приблизну оцінку. І якщо виставляти на аук - то фото Вам все одно знадобляться. Бо це буде найперше питання від учасників торгів. Бо людям потрібно приблизно розуміти - чи можна буде відбутись простим чищенням оптики у спеціаліста, чи є проблеми трохи глибші у вигляді пошкодженого просвітлення і подряпаних лінз. З повагою.
Дякую, при першій можливості надам всі необхідні фото для оцінки. Взагалі наскільки нечастий гість? Особисто я німців та совків бачив, але поляка бачу вперше.
На Вилкі періодично трапляються поляки. Але як правило всі в "некондиційному" стані різного ступеню. Загалом - поляки безумовно рідші в наших краях, ніж німці і "совєти".
Дякую, шановне панство, за розгорнуту відповідь. Зроблю більш якісні фото предмета для точної оцінки. Всіх з Наступаючим!!!
Доброго дня. Всіх з Новим Роком!!! Всього найкращого!!! Попав таки бінокль до мене в руки, як і казав - права лінза з сіткою норм, а ліва трохи мутна. Підкажіть як правильно зробити фото лінз, оскільки в мене не виходить.
Вітаю! Вас також з Новим роком! Миру нам всім! Для прикладу фото: Ось бінокль, проданий мною: https://reibert.info/lots/sitka-britanskiy-binokl-1943-r..1428557 На ньому оптика майже в ідеалі, після чищення у майстра, тому лінзи крупно не фотографував. А ось приціл, на лінзах якого я показав дефекти: https://reibert.info/lots/carl-zeiss-zf-4-s.1442415 Це Вам просто для розуміння як роблю особисто я, не претендую на якусь там взірцевість)
В Вашому випадку треба фото картинки через обидва окуляри. А також фото поверхонь лінз зблизька, пограйтесь "бліками", щоб було видно дефекти які є на поверхні. Одне застерігаю - ні в якому разі не намагайтесь самостійно потерти чи почистити лінзи!
Якщо ставити на аукціон - я б "стартонув" напевне з 1300 грн. Скоріше всього більше набере, враховуючи загальну нечастість "поляків". Аукціон на тиждень часу, включити "просування лоту" щоб якомога більше людей побачили. І буде Вам щастя) Але це чисто моє ІМХО. З повагою, камрад.
Спробую зробити фото, хоча шось камера айфону не хоче робити фото як на Вашому зразку. Розумію, що річ не часта, хоча і не вартує багато, але прибережу для якогось цікавого обміну. Дякую за увагу до теми. З повагою.