Всім привіт! Потрапив мені в руки ось такий бінокль і хочу запитати чи є на сайті серед нас спеціаліст щоб виявити чи він справжній чи ні. Маю сумніви в оригінальності по двом причинам, по перше якщо враховувати його серійний номер 1616166 то він був виготовлений середина/кінець 1943 року, всі варіанти що я бачив за цей період вони були алюміневі а цей латунний. Друге це його клеймо, воно зроблено на манер 1944 року де код заводу вже не blc мав би бути а eej, + клеймо дивне, наче штамп на металі не співпадає з фарбою.
Найдивніше в цьому біноклі - це подвійне маркування. Раніше такого не зустрічав і цікаво, як і чому міг виникнути такий нюанс? Не думаю, що тут щось підроблене, бо робити настільки заумно не бачу сенсу!
Вітаю. Додам свої "п'ять копійок" Що бачу - бачу бінокль довоєнного випуску, судячи з номеру це 1935 рік (відповідно з матеріалом корпусу все відповідає), який потім пройшов ремонт, і отримав нову маркіровку, куди вже був доданий новий трьох літерний код, і позначка "+". Тобто, ремонт був проведено десь між 1942-1944 роками. Все з ним