вітаю. який період входить у цей термін та звідки інформація стосовно клейма " кр. штамповщик москва"?
Які в мене клейма - я не знаю, я мав на увазі форму бідончика. Не думаю, що клеймо або рік виготовлення якось впливає на цінність цієї речі. Це був цивільний массовий виріб. Частіше в них молоко носили. Це було загальнорозповсюджено, що молоко купувалося або в 3х літрові банки, або в бідончики. В бідончиках зручніше було носити. В той період молоко продавалося і в селах, і в містах на розлив, плюс, люди додому несли з роботи (з ферми) ці бідончики з молоком. Ще їх зручно було везти на велосипеді, повісивши на руль. Іншої тари тоді не було. Років 25-30 тому, потрапивши за кордон, я вперше побачив і купив півторалітрову пляшку кока-коли заради пляшки щоб мати таку зручну тару, в якій можно брати воду на рибалку і полювання. Ця прозора, легка пляшка, яка не розбивається, було щось фантастичне і неуявне.
Ви геть неуважний) Перегляньте перше фото - там розмiр з долоню Про цей вирiб незнаю, але припускаю що це до 1945 або десь дуже поруч..
Такої форми алюмінієві бідончики місткістю 0,5-10л продавалися ще в 70-х роках ХХст. у господарських магазинах...
Якщо автор теми не проти, покажу свій бидончик Трошки меньший, 11.5 см, 0,5л. Підкажіть по клейму виробника, десь ніби бачив, але щось не можу знайти.. З пов.