Коротенька переісторія. Телефонує на вихідних знайомий і каже, що випадково, до вітру, зайшов в старий розвалений будинок, а там побачив невелику стару скриню в середині якої знаходиться "будьоновка з довгими вухами", 5 марок 1937р., царський мідяк та купа різного хламу. На другий день ми з ним, правда без техніки, прошерстили залишки від будинку. Нічого суттєвого не знайшли. Башлик же знаходиться в гарному стані. Є звичайно сліди від молі, але не значні. Є слід від штампу, але не розбірливий щоб сказати якого саме він року. З листів та інших документів які було знайдено в скрині та в будинку, а також поспілкувавшись із жителями села нами було встановлено, що в тому будинку до середини 60 років 20ст. проживав дідусь який помер у віці близько 85 років. В такій "будьоновці" односельчани його ще памятають. Казали, що це він з армії, ще до війни, приніс їх кілька штук, так ще деякий одяг який частково роздав односельчанам. З його листів які було знайдено, було встановлено, що дідусь в другу світову дійшов до Праги, а от з місцем армійської служби щось важкувато розібратись. В листах прямо нічого не вказано, а конверти у вкрай поганому стані. Скриньку нами пізніше було ідентифіковано як скриньку солдата царської армії. Фото кому потрібно можу скинути. Додаткові фото башлика також можу скинути. Прошу зорієнтувати по ціні та можливому покупцеві.
башликів є багато різновидів, у військових, у гімназистів і т.д. прошу зорієнтувати, що це саме за башлик та приблизний його вік щоб більш обєктивніше його оцінити. Хочу продати. Башлик дійсно в дуже гарному стані. Ношений не був. додаткові фото за необхідності скину.