Питання - яке розповсюдження мав автомат Томсона у другу світову на теринах України і чи міг бути на озброенні підрозділів УПА. Поділіться світлинами якщо такі є.
В Изюм-Барвенковской (весна42) Томми применялись (по крайней мере в тех местах их останки откапывали), Крым-42 . В принципе танкисты с ленд- лизовских танков могли их юзать и в 43-44.У УПА были точно, где-то даже фото мелькало.
щодо УПА є тема на Українському Воєнно-Історичному Форумі http://forum.milua.org/viewtopic.php?t=2776&highlight=%F2%EE%EC%EF%F1%EE%ED+++%F3%EF%E0 також цю саму фоту розбирали на Ганзах, але там тема скотилася до передбачуваного розбору бандерівців як формації і до банального срача. фото з Томпсоном в УПА, що я виклав, єдине за мою, і не тільки мою практику. тож казати що він був на озброєнні некоректно
Не знаю перечитав повністю надане посилання таки можна сказати з повною ймовірністю, що Томсони були в УПА, але мабуть із за браку патронів були нерозповсюдженні (не мали популярності) Причому я так міркую, що безпосереднь вони потрапляли до УПА у 43-44 роках з лав РА. Але вже в 45 році і подальших їх з причин браку набоїв невикористовували. А більшість світлин по УПА зроблені після 45 року, тому ми їх і не бачимо. Чи я не правий
а-а-а а я було вже подумав, що Ви на історичний страйкбол збираєтеся за УПА воювати ))) взагалі щоб щось із впевненістю казати, потрібно читати звіти по захопленню зброї упівцями і звіти про зницення боївок. треба погортати Літопис зі звітами. а чисто гіпотетично можна що завгодно казати
Як версія, що вказані зразки - трофеї при сутичках УПА з АК. Колись читав, що АК-івцям закидали збр./боепр. з Англії. Можливо (???) і "Томмі" звідти....
Знаходив гильзи і патри "Томігана" на Лютежі колись, також знаходив на Галичині в Ів-Франківський обл.