Відповідь на це запитання може дати тільки почеркознавча експертиза. А якщо вирішите її призначати, то обійдеться вона Вам не дешево. І то відповідь експерта-почеркознавця скоріш за все буде вірогідною, а не категоричною.
Майте на увазі, що проведення цієї експертизи далеко не проста штука. Для її проведення Вам прийдеться надати експерту документи зі 100-відсотково достовірними взірцями почерку Грибоєдова. Не думаю, що Ви їх маєте. Їх можуть шукати самі експерти, але це Вам влетить в таку копієчку, що Вам напевно захочеться це фото спалити.
Ну примеров почерка Грибоедова достаточно много. И для этой экспертизы не нужны именно оригиналы - не пугайте человека. Можно обратиться в судмедэкспертизу - там есть такие специалисты. И ничего такого страшного в этом нет. Примеры рукописей собственноручных достаточно много в общем доступе, а тем более для тех, кто имел дело с архивами, это не составит большого труда. Но услуги будут чего-то стоить. Кроме того необходимо провести не одну экспертизу, желательно обратитесь в литературный музей Грибоедова, там могут помочь. А теперь не расстраивайтесь - когда я кое-что скажу. Вы, надеюсь, биографию Грибоедова читали, нет? Он погиб 11 февраля 1829 года В Тегеране. Теперь о фотографии - Яков Иоган Вильгельм Везенберг (5.9.1839–11.3.1880, С.-Петербург) , фотограф, в 1865 году открыл фотоателье в доме Струбинского на углу Апраксина переулка и набережной реки Фонтанки. Фото сделано в ателье судя по всему в 1873 году. Их разделяет как минимум 44 года. Тогда получается, что образец почерка Грибоедов мог оставить только восстав из могилы. Или это уникальное доказательство существования жизни после смерти или это очередной пример простой глупой человеческой лени и безграмотности!! И если Вы плохо образованы неужели так тяжело потратить пару минут и "загуглить" два тэга - "Грибоедов" и "фотограф Везенберг, Петербург" и совместить данные просто прочитав немного, а не создавать темы в которых Вы выставляете себя не в лучшем свете, да еще и не на профильном форуме? Но судя по всему уровень образования или внимания у всех пишущих здесь "не ахти". Жаль чертовски.
Очень рад Вашей более чем адекватной реакции! И просто больше внимания, логики и потраченного времени на анализ и тогда этот сумасшедший мир станет чуточку понятней! Удачи Вам в поисках!
Ви дали абсолютно логічну і вичерпну відповідь. Я лише дозволю собі не погодитись з невеличкою частиною написаного Вами, хоча суті це не змінить. Для проведення судово-почеркознавчої експертизи (чи почеркознавчого дослідження) потрібні саме оригінали вільних зразків почерку. Копії, фотокопії і т.д. при проведенні порівняльних досліджень у таких випадках до уваги не беруться. Достеменно знаю це стосовно таких експертих в рамках кримінальних проваджень. Допускаю, що можуть бути якісь нюанси в рамках цивільного судочинства, чи при проведенні т.зв. експертиз "на замовлення" (як в даному випадку), але думаю, що там теж потрібні оригінали. Можливо на форумі є почеркознавці, мені самому буде цікаво почути їх думку. Далі. В СМЕ, тобто в бюро судово-медичної експертизи, нема і ніколи не було спеціалістів, які б проводили почеркознавчі експертизи. Це зовсім різні речі. Їх проводять криміналістичні центри СБУ, МВС та МЮ. Почеркознавців у МОЗ немає. У всьому решта Ви абосолютно праві.
Ви дали абсолютно логічну і вичерпну відповідь. Я лише дозволю собі не погодитись з невеличкою частиною написаного Вами, хоча суті це не змінить. Для проведення судово-почеркознавчої експертизи (чи почеркознавчого дослідження) потрібні саме оригінали вільних зразків почерку. Копії, фотокопії і т.д. при проведенні порівняльних досліджень у таких випадках до уваги не беруться. Достеменно знаю це стосовно таких експертих в рамках кримінальних проваджень. Допускаю, що можуть бути якісь нюанси в рамках цивільного судочинства, чи при проведенні т.зв. експертиз "на замовлення" (як в даному випадку). Можливо на форумі є почеркознавці, мені самому було б цікаво почути їх думку. Далі. В СМЕ, тобто в бюро судово-медичної експертизи, нема і ніколи не було спеціалістів, які б мали стосунок до почеркознавчих експертиз. Це зовсім різні речі. Почеркознавчі експертизи проводять в криміналістичних центрах СБУ, МВС та МЮ. Почеркознавців у МОЗ немає. У всьому решта Ви абосолютно праві.
Большое спасибо за поправку и дополнительную информацию - полезно. Не являюсь специалистом в досудебном расследовании, но для первичной проверки автографов в основном пользуются сначала сравнением с копией, если нет оригинала. Конечно доказательством такая экспертиза впоследствии не может являться, но для понимания дальнейших действий этого достаточно.
доброго вечора , що там із моїм майбутнім фото,,, назвіть свою ціну,, я можу запропонувати вам наприклад,,,,800 гривень колишніх 100 у,о, ви обіцяли на суботу, надіюсь дасте знати