Автограф Грибоєдова?

Тема у розділі 'Скільки коштує?', створена користувачем Середульчос, 19 вер 2015.

1. Середульчос

Середульчос Oberfeldwebel

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    Оригінал? Що по ціні?

Images:

8.jpg
    9.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Прусский пехотный тесак
      12000 грн.
    2. 15 пехотный пол 15 R.B. №2442 Штык образца 1867/89 года к винтовке системы Ремингтона К 1870-м годам...
      1101 грн.
    3. 1895 года для рядового состава к винтовке системы Маннлихера образца 1895 года Австро-Венгерский шты...
      7500 грн.
    4. Штик Мосіна(царь).Вичищений і змащений.
      80 грн.
    5. Тригранний штик до російської піхотної гвинтівки зразка 1826 -1828р.в.Штик трішки почишено від бруду...
      900 грн.
  3. БЛК

БЛК General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    30
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    66
    Повідомлення:
    8.134
    С такими предметами необходимо обращаться к специалистам графологам .

Wiking730, анатолий., Miklos та 3 іншим подобається це.
  4. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

БОЛЬШОЙ ХОМЯК Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.353
    Адреса:
    Україна
    Відповідь на це запитання може дати тільки почеркознавча експертиза.
    А якщо вирішите її призначати, то обійдеться вона Вам не дешево. І то відповідь експерта-почеркознавця скоріш за все буде вірогідною, а не категоричною.

анатолий., БЛК, Miklos та ще 1-му подобається це.
  5. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Повідомлення:
    2.353
    Адреса:
    Україна
    Мав на увазі замовити проведення, а не призначати...

анатолий. подобається це.
  6. Середульчос

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    хулєра поки зробити експертизу змоги нема

7. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Повідомлення:
    2.353
    Адреса:
    Україна
    Майте на увазі, що проведення цієї експертизи далеко не проста штука.
    Для її проведення Вам прийдеться надати експерту документи зі 100-відсотково достовірними взірцями почерку Грибоєдова. Не думаю, що Ви їх маєте. Їх можуть шукати самі експерти, але це Вам влетить в таку копієчку, що Вам напевно захочеться це фото спалити.

ArtBorsuk, Gromoff, Рэмба та 2 іншим подобається це.
  8. Montigomo

Montigomo Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    25
    Повідомлення:
    5.629
    Адреса:
    Южные степи
    Ну примеров почерка Грибоедова достаточно много. И для этой экспертизы не нужны именно оригиналы - не пугайте человека. Можно обратиться в судмедэкспертизу - там есть такие специалисты. И ничего такого страшного в этом нет. Примеры рукописей собственноручных достаточно много в общем доступе, а тем более для тех, кто имел дело с архивами, это не составит большого труда. Но услуги будут чего-то стоить. Кроме того необходимо провести не одну экспертизу, желательно обратитесь в литературный музей Грибоедова, там могут помочь. А теперь не расстраивайтесь - когда я кое-что скажу. Вы, надеюсь, биографию Грибоедова читали, нет? Он погиб 11 февраля 1829 года В Тегеране. Теперь о фотографии - Яков Иоган Вильгельм Везенберг (5.9.1839–11.3.1880, С.-Петербург) , фотограф, в 1865 году открыл фотоателье в доме Струбинского на углу Апраксина переулка и набережной реки Фонтанки. Фото сделано в ателье судя по всему в 1873 году. Их разделяет как минимум 44 года. Тогда получается, что образец почерка Грибоедов мог оставить только восстав из могилы. Или это уникальное доказательство существования жизни после смерти или это очередной пример простой глупой человеческой лени и безграмотности!! И если Вы плохо образованы неужели так тяжело потратить пару минут и "загуглить" два тэга - "Грибоедов" и "фотограф Везенберг, Петербург" и совместить данные просто прочитав немного, а не создавать темы в которых Вы выставляете себя не в лучшем свете, да еще и не на профильном форуме? Но судя по всему уровень образования или внимания у всех пишущих здесь "не ахти". Жаль чертовски.

Shams11, Roma-ham, ArtBorsuk та 20 іншим подобається це.
  9. Середульчос

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    Це більш ніж хороший урок. дякую!

ArtBorsuk, NAVS79, Рэмба та 2 іншим подобається це.
  10. Середульчос

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    тему можна закривати

11. Montigomo

Montigomo Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    25
    Повідомлення:
    5.629
    Адреса:
    Южные степи
    Очень рад Вашей более чем адекватной реакции! И просто больше внимания, логики и потраченного времени на анализ и тогда этот сумасшедший мир станет чуточку понятней! Удачи Вам в поисках!

Askal, D-day, SHTURM1973 та 4 іншим подобається це.
  12. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Повідомлення:
    2.353
    Адреса:
    Україна
    Ви дали абсолютно логічну і вичерпну відповідь. Я лише дозволю собі не погодитись з невеличкою частиною написаного Вами, хоча суті це не змінить.
    Для проведення судово-почеркознавчої експертизи (чи почеркознавчого дослідження) потрібні саме оригінали вільних зразків почерку. Копії, фотокопії і т.д. при проведенні порівняльних досліджень у таких випадках до уваги не беруться. Достеменно знаю це стосовно таких експертих в рамках кримінальних проваджень. Допускаю, що можуть бути якісь нюанси в рамках цивільного судочинства, чи при проведенні т.зв. експертиз "на замовлення" (як в даному випадку), але думаю, що там теж потрібні оригінали. Можливо на форумі є почеркознавці, мені самому буде цікаво почути їх думку.
    Далі. В СМЕ, тобто в бюро судово-медичної експертизи, нема і ніколи не було спеціалістів, які б проводили почеркознавчі експертизи. Це зовсім різні речі. Їх проводять криміналістичні центри СБУ, МВС та МЮ. Почеркознавців у МОЗ немає.
    У всьому решта Ви абосолютно праві.

Montigomo, GRABER та BARC подобається це.
  13. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Повідомлення:
    2.353
    Адреса:
    Україна
    Ви дали абсолютно логічну і вичерпну відповідь. Я лише дозволю собі не погодитись з невеличкою частиною написаного Вами, хоча суті це не змінить.
    Для проведення судово-почеркознавчої експертизи (чи почеркознавчого дослідження) потрібні саме оригінали вільних зразків почерку. Копії, фотокопії і т.д. при проведенні порівняльних досліджень у таких випадках до уваги не беруться. Достеменно знаю це стосовно таких експертих в рамках кримінальних проваджень. Допускаю, що можуть бути якісь нюанси в рамках цивільного судочинства, чи при проведенні т.зв. експертиз "на замовлення" (як в даному випадку). Можливо на форумі є почеркознавці, мені самому було б цікаво почути їх думку.
    Далі. В СМЕ, тобто в бюро судово-медичної експертизи, нема і ніколи не було спеціалістів, які б мали стосунок до почеркознавчих експертиз. Це зовсім різні речі. Почеркознавчі експертизи проводять в криміналістичних центрах СБУ, МВС та МЮ. Почеркознавців у МОЗ немає.
    У всьому решта Ви абосолютно праві.

Останнє редагування: 20 вер 2015
    SHTURM1973 та Montigomo подобається це.
  14. Montigomo

Montigomo Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    25
    Повідомлення:
    5.629
    Адреса:
    Южные степи
    Большое спасибо за поправку и дополнительную информацию - полезно. Не являюсь специалистом в досудебном расследовании, но для первичной проверки автографов в основном пользуются сначала сравнением с копией, если нет оригинала. Конечно доказательством такая экспертиза впоследствии не может являться, но для понимания дальнейших действий этого достаточно.

БОЛЬШОЙ ХОМЯК подобається це.
  15. Viktoria70

Viktoria70 Oberschütze

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    38
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    99
    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Україна
    мене цікавить це фото скільки хочете

16. Viktoria70

Viktoria70 Oberschütze

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    38
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    99
    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Україна
    доброго вечора що там із фото,,, у мене є бажання мати його у своїй колекції

17. Середульчос

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    в суботу поговорю з власником бо фотки не моя тема

18. Viktoria70

Viktoria70 Oberschütze

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    38
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    99
    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Україна
    буду чекати

19. Viktoria70

Viktoria70 Oberschütze

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    38
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    99
    Повідомлення:
    120
    Адреса:
    Україна
    доброго вечора , що там із моїм майбутнім фото,,, назвіть свою ціну,, я можу запропонувати вам наприклад,,,,800 гривень колишніх 100 у,о, ви обіцяли на суботу, надіюсь дасте знати

20. Середульчос

Повідомлення:
    484
    Адреса:
    Через дрогу від Серба.
    власника не було, як тільки я з ним поговорю то дам Вам його номер ірозберетесь.