Вітаю, шановні камаради! Надибав недавно отакого льодоруба з обламаними фіксаторами. Почистив електролізом (гаражне зберігання), але на ньому не знайшов ні одного клейма. Прошу допомогти з визначенням: чиє виробництво і чи стояв на озброєнні в якісь армії? Буду вдячний, якщо дасте посилання на конкретні сайти з фото і параметрами. (продаватись не буде) З повагою.
Дякую! З австріяками подібність є. Проблема - у відсутності клейм. Я більш схильний до думки , що у мене - післявоєнна радянська репліка з австрійського оригіналу(котрий був на озброєнні в "Edelweiss")...Їх виготовляли в Пітері.Але з клеймом "ВЦСПС.Судоверфь".Хоча...Для армії могли робити без нього ("ваєнная тайна..!")
по ссылке обратите внимание на места размещения клейм. возможно у Вас просто сильно затерты клейма, и не зная мест размещения их тяжело обнаружить.
Ще раз дякую! Дослухався Вашої поради і от що знайшов зверху. Брав на суперзум під косим сонячним промінням.Вилізла "курка" Тепер хоч трохи ясно, що за "залізо".
...При детальному огляді - у місці, де мають бути клейма - відмітив незначне сточення, яке тягнеться аж до третини "голови". Клейма, швидше всього, були неглибокі і "зняті" шліфуванням."Курочці" просто повезло, бо вона зверху. Удачі Вам і здоров’я! З повагою.