Вітаю! Продам акумулятори НК 55. 6 секцій по 4 елементи в кожній. Виробництво - 1970-ті роки. Металевий корпус. Вага 1 секції 11 кілограмів. Напруга на виході з секції 1,5-1,7 В. Електроліт не видно. Не відомо скільки відпрацювали, але останні років двадцять стояли в армійському кунзі на дачі знайомого. При цьому місцями є поверхнева корозія, окисли контактів, корпуси не прогнили. Що можна з ними робити запитував тут: https://reibert.info/threads/gotujemos-do-zimi-avtonomnoe-avarijnoe-ehlektrichestvo.1363839/page-58 Мій пост 1447, камради поділились думками- може покупцю буде цікаво. Ціна 4000 гривень за все. Знаходяться м. Васильків, Київська обл. Відправка Нова Пошта. Передоплата на карту, або наложка при авансі за дорогу. Для камрадів з "позитивною кармою" на форумі відправлю без передоплати. Додаткові фото зроблю за запитом.
Знову у продажу. На прохання потенційного покупця з іншого ресурсу дві секції зарядив. 1. залив дистильовану воду. (припустили, що сіль електроліту залишилась в банках, а вода випарувалась. Так і було.) 2. з'єднав послідовно дві секції. 3. зарядив током 5,5-6 ампер. робоча напруга 14-14,5 в. 4. приблизно через шість годин почали кипіти. 5. через добу підключив моторчик від дворників якогось кацапавтопрома, поробив 30 хвилин. Заміряв наплугу на секціях і токи між клемами кожної банки. Напруга 5,39 та 5,41 в. Токи 7-7,5 ампер. Звісно, залишковий ресурс я не вирахував, але, принаймі, в такому вигляді та на старому електроліті вони працюють. ПС. Є інформація, що Нова Пошта не приймає акумулятори з електролітом. Перед відправкою можу його злити в скло та зробити герметичний ящик з фанери. Покупець його просто перелиє в ті банки, де він був. зв'язок краще через телефон чи месенджери - 096 9файв8 файв5 36. З повагою, Стас