Судячи з фото/відеоматеріалів, та кількості проданих ммг АК-12 на аукціоні, цей автомат вже є в досить великій кількості на руках у військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур. І хоча на ютубі є багато оглядів автомату від американських блогерів, було б дуже цікаво почитати відгуки людей, які користуються цією зброєю у бойових умовах. Ну і особисте порівняння із звичайним АК-74
Добрый день! В ак 12 , мое мнение, одно нормальное-это режимы стрельбы , диоптрика и комплектный штык-нож…возможно есть ещё ++ (дтк, приклад ,рукоять и пенал)… как по мне + в этом девайсе только режим огня… с ув. к создателю темы!
Мені Ак 12 подобається, штатний глушник люди хвалять - тихий. Дивне рішення з діоптріями, але радує можливість установити будь-який приціл на суцільну планку пікатіні, режим вогню на 2 патрони,фіксація кришки- з Гп не злетить. Враження приємні, після перемоги як репарації можна брати)
Вітаю! Маю трофейний АК-12. В цілому автомат мені дуже подобається. Не важкий, зручні прицільні засоби (хоч і є проблеми в сніжну чи дощову погоду), ергономічний приклад, хоч і з нюансами, низькопрофільна планка пікатіні на цівці, що не перешкоджає приєднанню ГП-25, швидкооз‘ємний дтк (хоча його кріплення викликає питання. Дивне виконання кріплення на дульному зрізі. Глибока канавка, яка виходить через те, що дульний зріз наче в чашці сидить і по колу чистити це добро всередині нереально. Там просто нагар поселяється навічно). А так по порядку: Мінуси. 1. Низька якість пластику 2. Реалізація режимів стрільби, а саме через режим по 2 патрона, в положенні одиночного вогню перевідник вилазить вниз за коробку і трохи заважає стрільбі з правої руки (я лівша, не критично, але факт) 3. Маслянка з рукоятки може випадати, тому тупо примотана ізолентою 4. Трохи громіздкий приклад. В 1 положенні рука при хваті за пістолетну рукоятку впирається в нього. 5. Сильний люфт приклада в складеному стані 6. Слабкуваті магазини (див. 1 пункт, погана якість пластику). Віконця зручні, але можуть швидко затертись або зовсім лопнути де не треба. 7. Режим стрільби по 2 патрона. Безкорисний режим, який в цьому автоматі ще й криво працює (може вийти 3 патрона, може 1, а може й черга довга ). ПЛЮСИ: 1. Діоптр. Особиста думка, але мені дуже зручно з ним працювати і це безперечно плюс, хоча переважна більшість надає перевагу відкритим приц засобам 2. Ергономіка (приклад, пістолетна рукоятка, цівка, поличка під палець на перевіднику) і вага яка не виросла сильно з обвісами 3. Жорстко встановлена кришка на яку можна адекватно встановити прицільні. На цівку не рекомендую, вона з часом починає шататись вверх/вниз. 4. Магазини. Саме круте, що є в цьому автоматі. Легкі, є віконця контролю з надписами к-ті набоїв, + знизу з кришки магазину при повністю зарядженому вилазить піптик круглий (зручно для тактильного відчуття де споряджений магаз, а де ні). На подавачі світлонакопичувач, який через віконця видно (дає контроль за бк в темряві). Скошена пятка магазину, що дозволяє зручно впиратись в землю та інші поверхні. 5. Швидкоз‘ємний дтк, кайф! 6. Пенал пластиковий в прикладі під затильником який включає в себе стандартний набір + 3х складний шомпол. І сам пенал є рукояткою шомпола 7. 3х позиційний регульований затильник приклада 8. Жорстко зафіксована (приварена) газ трубка. Тепер просто знімається заглушка на кінці газ камери і чиститься наскрізь прямо на автоматі 9. Крайній безперечний + це штатний ремінь швидкоз‘ємний. Кріпиться за QD антабку на прикладі з обох сторін як заманеться (але своїх розмірів, інший ремінь кьюді туди не стане ) і на стволі поворотне кріплення у вигляді круглого отвору за яке ремінь чіпляється гачком з фіксатором щоб не розстібнувся сам. В цілому автомат хороший, але з боку рашистів на нього багато скарг (мені скоріш за все пощастило, бо скарги йдуть через лотерейний брак. Мені попався нормальний зразок). Точність, кучність на достатньому рівні як у звичайного 74. Як висновок, хороша задумка, погане виконання. Його треба доводити ще до розуму і довго.
После последнего поста както заинтересовал вопрос. Интересно просто мнение с передка. А много пидарского уходит в тыл?
якщо не складно, можете розповісти, як трофейна зброя стає на баланс частини? Багато чув, що жалілися на це