Може, плюньте Ви на ту історію СРСР 45-53, тут он які речі відбуваються . І зовсім свіжі, майже всі фігуранти живі, запитати можна .
Якщо по процедурі, то їх варто не запитувати, а допитувати. А по тій історії - як вам таке, що живого Сталіна скинули з поста Прем"єра? І призначили тов. Косячкова головою Госплана....
Та нехай пише, папір все стерпить, будь-які фантазії. За пів року які, якщо вірити нашому досліднику, пройшли з часу "тихого перевороту" до смерті Сталіна, за бажання останнього вже Хрущов, Берія та всі інші давно тачку катали б (якби пощастило). Або в Мексиці книги писали . А так, виходить, влаштували переворот, а товариш Сталін на це все спокійно дивиться і чогось чекає? У тій же книзі написано, що Василевський (Міністр оборони СРСР 1950-53 роки) був повністю довіреною особою та висуванцем Сталіна. Що заважало покликати, та сказати: "Товаришу Василевський, а принеси мені завтра вранці голови Микити Сергійовича та інших". Думаю, приніс би . А в "Правді" вранці написали б, що вони були чилійськими шпигунами, та й вся пісня.
То ви (не при ночі сказано) Б-мєрзкого Суворова цитуєте? Я говорив дещо про інакше. За об"єднаний Пленум березня 1953р. А якщо про ХІХ з"їзд - то ту всю істерію розпочав Жуков, але не Георгій. А Берія таки був кандидатом, але не просто на тачку. Менеджером він був аж занадто ефективним. Мухін, Мартиросян і К збрехати не дадуть.