45мм УО-243 ?

Тема у розділі 'ВНП', створена користувачем edem, 13 чер 2023.

1. edem

edem Obergefreiter

Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Украина
    Всіх вітаю. Прошу допомоги в точному оприділенні знахідки. Їх там було багацько, дістав пару "майже" акуратно. По окресам видніється УО-243, але не впевнений, може це і не 45мм, але по діаметру схоже на 45мм. Наскільки небезпечний?

п.с. вибачаюсь за такі фото, але я намагаюсь сильно не "гуляти" з тим, чого не знаю :)

Images:

20230612_144452.jpg
    20230612_144502.jpg
    1581765514_45mm_snarjady.jpg
    1581762990_kartinka.jpg
    valerka та Tartar подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Німецький Кугель , гарний стан на запалові залишки фарби .
      750 грн.
    2. ММГ Британської ручної гранати № 15 На запалі присутній оригінальний гніт
      350 грн.
    3. 1000 грн.
    4. ММГ Британської ручної гранати № 16
      220 грн.
    5. ММГ мины к миномету Granatenwerfer 16 обр. 1916 г.
      160 грн.
  3. Tartar

Tartar Leutnant

Повідомлення:
    1.376
    Адреса:
    Украина
    Доброго. Все правильно 45 мм. Самый стремный бронебойный с МД-5

edem, zubrik, Мансур Львович та ще 1-му подобається це.
  4. AZ555

AZ555 Hauptmann

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    202
    Лоти
      на продажу:
    39
      продані:
    452
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Украина
    На фотке правый осколочный, с ктм. А второй, увы за листом не видно.

Кто то считает 45мм в целом самым стремным снарядом, кто то бронебой, хотя мд 5 также стоит и на 76мм БР, но их к слову ошибочно, многие уже не считают особо опасными и кидают как попало и где попало. Для кого то наоборот ктм стремный чем-то. И их тоже нельзя переубедить чтотони не правы. Порой бывает что боязнь к снаряду, а не осторожность, вредит. Их выкапывают, не зная что там и тут уже кидают. А вот тут может быть что угодно. А як рванет, не дай бог, потом скажут что разбирал его.

Однажды я встретил в лесу под деревом кучку 45х БР со сбитыми поясками.... это уже прям не знаю...

Скажу одно, вам тут некто не скажет, что можно пойти снять с них гильзы. Поэтому ответ будет ли бо оставить где нашли, закопать, вызвать мчс или утопить. Хотя в воде они тоже не к чему

Tartar, edem, valerka та 2 іншим подобається це.
  5. edem

edem Obergefreiter

Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Украина
    Дякую. Замітку про місце виявлення я залишив, потім передам в мчс. Ну його) Це, так вирішив уточнити для свого розвитку. Щоб надалі знати, що робити. Це не моя тема і краще не лізти)) всім успіхів. З пов

Einen Vogel, AZ555, valerka та 2 іншим подобається це.