Цього року, в наступному місяці - наш календар міститиме додатковий день - 366 замість звичайних 365 - і це робить його високосним. З високосними роками пов'язані різні традиції та забобони. В Ірландії є традиція Дня холостяка - жінкам дозволяють робити пропозицію чоловікам у додатковий день високосного року. Звісно, сучасні жінки можуть зробити пропозицію чоловікам у будь-який день будь-якого року - але ця традиція сягає корінням V століття. Вважають, що вона заснована на легенді про Святу Бригіту і Святого Патріка. Кажуть, що Бригіта пішла до Патріка, щоб поскаржитися, що жінкам доводиться надто довго чекати, щоб вийти заміж, оскільки чоловіки не поспішають робити пропозиції. Вона просила дати таку можливість жінкам. Є також традиції, коли жінка отримує на свою пропозицію відмову. Чоловікові доведеться її компенсувати - наприклад, купивши їй рукавички або шовкові сукні. В інших культурах додатковий день високосного року вважають днем невдачі. У Греції традиційно не рекомендують одружуватися у високосний рік, особливо - 29 лютого. Забобони кажуть, що будь-який шлюб у високосний закінчується розлученням. У Шотландії вірили, що додатковий день у році - це час, коли відьми збираються, щоб завдати людям лиха. Деякі шотландці досі вважають, що пологи 29 лютого приносять нещастя. В інших культурах, навпаки - цей день народження вважають щасливим. Наскільки це правда вирішувати кожному, але достовірно відомо що і в цьому році і в наступному тисячолітті - З повагою.
А що хіба був високосний рік у п'ятому столітті? Я чомусь думав що він зявився при попу римському Григорію.
У меня покойная мать родилась 29 февраля,бабушка 1 марта а моя дочь 28 февраля за полчаса до полуночи,вот такое совпадение хоть к нумерологам обращайся.
до речі пік народжуваності припадає на 6-7 місяць, тобто діти пішли в школу, пора робити ще) до ковідла це було дуже чітко видно, зараз не так.
Весна, сади цьвітуть зелені Коти любляться мов скаженні, По небу трактор пропиз - їхав Але його ніхто не бачив А в тебе платячко рябе Мабуть а я полюблю тебе.
Все залежить від території. На основі аналізу документів, починаючи з 1775 року, можу стверджувати, що в моїх краях період активного народження дітей не змінився - друга половина вересня-жовтень.
Так все верно. "Проанализировал " ДР своих и ставших сородичами, 29 февраля это дата. Но любиться , не взирая на платьице, нравилось круглый год и температура за окном не помеха, по себе знаю. А вот чакры всякие важны , особенно если естетическипривлекательны..
Я теж проаналізував факти :батьки одружилися 29 січня,а 30 жовтня народився я.Через 9 місяців. Савпадєніє?
Впервые 29 февраля в истории отмечен в календаре 45 года до н. е. Возник этот день благодаря календарной реформе Юлия Цезаря. До этого люди долго не могли подстроить календарь во вращение нашей планеты вокруг Солнца, которое она совершает не за целое число дней