Жетон похоже на ПМВ 1-я маршевая рота пополнения (запасная) далее для меня под вопросом 16- й армейский корпус???
почти...,ток это пулеметчик(учебный),1.ersatz maschinen(gewehr) kompanie,а корпус да 16-й-армейский,предложу также раз рота номерная,значит не исключино,что отдельная,да оно собственно наверно так и есть,-в розпоряжении самого корпуса.
Трохи почитав про організацію кулеметних частин в тогочасному імперському війську,так ось в двох словах:був корпусний район скажімо,який розподілявся в свою чергу на бригадні райони,а сам корпус складався на початок війни в середньому з 2 дивізій (2 бригадного складу кожна),і того виходить 8-10 полків в корпусі,кожен полк мав 3 батальйона,а ось кожен бат мав-1 роту МГ(за номерами 1,2,3,),це все так середньо статистично,все часто мінялось за війну.Тепер,що стосується Ерзацу(тобто поповнення),те що бачив,то виходить,так як я і думав учебні кулеметні роти(школи),ні в який учебний батальйон,чи ще щось не входили,а самі ці роти і були учебками в складі корпуса,тобто поповнювали не якийсь конкретний там полк а в цілому корпус де прийдеться,беручи до уваги,що в корпусі було 8-10 полків,то роблю висновок що таких рот учебних мало бути декілька,цю саме під номером 1 я не знайшов,але проскочила учебка під номером 3 цього ж 16 корпуса,а значить думаю були і інші номера.Наразі у мене все,а так за більш детальнішою інформацією звертайтеся до пана Гугла.