Вітаю джентльменів. На одному з москалячих форумів позиціонують як копаний. Що за шрифт такий цікавий, були жетони з подібною набивкою? І, якщо можливо - його розшифровка. Дякую всім прийнявшим участь в обговоренні і визначенні.
Вітаю, жетон розшифровується як 1. Artillerie-Kolonne 4. Batterie Artillerie Regiment 41 - 1 легка артилерійська колона при 4 батареї 41 артилерійського полку. Виданий в період 1939-1940 рр. Такий шрифт характерний для 41 артполку, так що нічого дивного тут немає. Хоч він і виглядає незвично, доводилося його також бачити на жетонах інших підрозділів, але яких саме, сходу не пригадаю.
Дякую, камраде, за визначення Щойно заглянув я на москалячий форум, де їхній модератор(!) дає визначення і розшифровку цього жетона: "1-я пехотная колонна( она же рота) 4 батальон, 43 пехотный полк, 53 по списку в батальоне( по квартирмейстерской службе) Набивка 37-40 год, буква U читать как I-infantery"
Дякую, Ви підняли мені настрій на ніч Той факт, що ісконно православні антифашисти-комуністи, які все знають краще за інших і лізуть повчати весь світ, що і як правильно, не вміють читати фрактуру, ще можна збагнути - тут потрібна практика і наявність хоч якогось мінімуму здібностей до вивчення іноземної мови. Але якщо цілому модератору невідомо хоча б те, що в німецькій військовій традиції номера батальйонів (які не є самостійною одиницею) позначаються римськими цифрами - це вже зашквар.
Прыгожа набіта , нячаста можна сустрэць жэтоны з падобным шрыфтам. Папрасіў супермадератараў каб тэму перанеслі да раздзелу https://reibert.info/forums/erkennungsmarken/ . А вось у першай батарэі білі іначай.