До 72-ї річниці оборони міста Києва - відкритя ДОТу-музею №178

Тема у розділі 'Фортифікація', створена користувачем СКП Меморіал, 9 лип 2013.

  1. СКП Меморіал

    СКП Меморіал Schütze

    Повідомлення:
    4
    До 72-ї річниці оборони міста Києва відбудеться відкритя ДОТу-музею №178 музейного комплексу "КИЇВСЬКИЙ УКРІПЛЕНИЙ РАЙОН - ПОЯС СЛАВИ"
    11 липня 2013 року об 11 годині, в день 72-ї річниці початку оборони Києва, в селі Віта-Поштова Києво-Святошинського району Київської області, у ДОТі № 178 відбудеться відкриття чергового об'єкта музейного комплексу «Київський укріплений район - Пояс Слави». Це п'ятий ДОТ, перетворений ентузіастами на музей. Участь у заході візьмуть: Голубєва Ірина Євгенівна, начальник управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Київської міської державної адміністрації; Пак Володимир Ігорович, Голова Києво-Святошинської державної адміністрації, Іскоростенський Анатолій Миколайович, заступник голови Києво-Святошинської державної адміністрації, Луцюк Володимир Володимирович Голова Києво-Святошинської районної ради VI скликання, Костина Віктор Анатолійович Заступник голови Києво-Святошинської районної ради VI скликання та інші посадовці міста, області та району.
    Музейний комплекс створено в рамках проекту «Пояс Слави» Київського міського історико-патріотичного клубу «Пошук» (керівник Крижевич Святослав Олегович) за участю Спеціалізованого Комунального Підприємства "Меморіал" Києво-Святошинської районної ради Києївської області, за підтримки Районної Ради та Районної державної адміністрації, сільської ради с. Віто-Поштова.
    11 липня 2013 року відзначатимемо 72-у річницю з дня початку оборони Києва. Дот № 178 — одна з ключових точок захисту столиці України на Одеській трасі. Саме він затримав німецькі війська при прориві в районі села Віта-Поштова.
    Довгочасні фортифікаційні споруди батальйонного району оборони "Крим" Київського Укріпленого Району були побудовані у 1930 році. Головним завданням БРО "Крим" - оборона шосе Київ-Васильків, мосту через річку Віта та підходів до нього. Під час оборони Києва тут боронилися бійці четвертої роти 28-ого окремого кулеметного батальйона під командуванням капітана Кипаренко І.Е.
    В наш час пошуковці розкопують та розчищають від сміття довгочасні фортифікаційні споруди, реставрують їх, створюють музейні експозиції. Вони досліджують та відтворюють для нащадків героїчну історію минулої війни, знаходять та ховають у братських могилах останки солдатів, що й досі лежать в засипаних окопах та воронках на полях, в лісах, де в 1941-у році проходила лінія оборони Києва, а в 1943-у гриміли бої за визволення столиці України.
    План заходу:
    11 липня 2013 року
    11 00 — початок урочистого відкриття музею на базі доту №178.
    11-30 — екскурсія для гостей та журналістів (дот №178)
    Для гостей музею буде представлена експозиція зразків зброї часів Другої світової війни.
    [​IMG]
     
    Virii, Scud та studentgr53 подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. https://reibert.info/threads/chast-katushki-dlja-provodov-svjazi.1465928/#post-16008925 Обсуждение....
      499 грн.
    2. З болота.стан по фото.
      200 грн.
    3. Наушники немцы Dth.t-40
      1200 грн.
    4. Лесной коп . Помыты - почищены . На некоторых были куски медных проводов . Лично сам хорошо упаковыв...
      150 грн.
    5. Копаний на німецьких позиціях
      30 грн.
  3. ИЗБывших

    ИЗБывших Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    513
    Адреса:
    так
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 5 січ 2020
    Leibstandarte подобається це.