Російсько-Українська війна. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем ДжорДж БушЪ, 2 тра 2014.

  1. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    105
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    194
    Повідомлення:
    19.166
    Адреса:
    Украї́на
    Батальон Калиновского объявил о создании полка из двух батальонов
    Представители белорусского батальона имени Кастуся Калиновского заявили о переходе «в очередное национальное воинское формирование».
    В частности, объявлено о создании Белорусского полка имени Кастуся Калиновского, в состав которого войдут батальоны «Литвин» и «Волат».
    «Ряды наших бойцов постоянно расширяются, закаляются в испытаниях. В настоящее время мы констатируем, что Белорусская освободительная армия — это фактор, который окажет влияние на исторические перемены на нашей Родине», — заявил батальон, ставший теперь полком.
     
    Рост76, Дэв, w2z2 та 64 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Батарея Искандер
      200 грн.
    2. Вітаю! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Якщо хто знає від якої ракети і захоче...
      920 грн.
    3. Сервопривід від шахеда (герань 2)
      750 грн.
    4. 2000 грн.
    5. Пошкоджений при падінні , матеріал стекловолокно.
      800 грн.
  3. mmaxi

    mmaxi Leutnant Клуб взаимопомощи

    Повідомлення:
    1.083
    Адреса:
    Вишневий садок
    Зовсім не радує Том

    ТОМ КУПЕР
    ВІЙНА В УКРАЇНІ, 20-21 ТРАВНЯ 2022
    Всім доброго ранку! [Опубліковано 21.05 о 10.40 за Києвом].
    Ось ще одне «оновлення», що фокусовано, головним чином, на битві за Донбас – ситуація довкола Попасної залишається найбільш кризовою: в цьому районі росіяни прорвали лінію фронту й армія рф уже на півдорозі до того, щоб відрізати угрупування українських сил у Лисичанську й Сєвєродонецьку.
    На північ від Харкова росіяни відбили Тернову [ту, що на півночі, – перекл.] – місце, з якого контролюють російсько-український кордон, – а пізніше ввійшли в Рубіжне, що на Сіверському Дінці, в такий спосіб відтіснивши українські сили від Вовчанська. Українці спробували контратакувати в фланг, зайшовши в Веселе, проте – очевидно – без значного успіху.
    Контратака росіян не дивує, з огляду на значну концентрацію їхніх сил у бєлгородській області, де вони відновлювалися після розгрому на півночі України в березні-квітні. До того ж Вовчанськ є критично важливим логістичним пунктом для постачання частин рф у районі Ізюма.
    У принципі, для українців це невелика поразка: Тернову обороняв один батальйон тероборони – надто слабка сила, щоб витримати контратаку реорганізованої батальйонної групи 200-ої мотострілецької бригади рф, яку, до того ж, активно підтримувала артилерія. А от чому командування в Києві поставило на такому стратегічно важливому напрямку підрозділ Тероборони – це поза моїм розумінням.
    Далі на південний схід… тобто в напрямку Ізюму…
    Здається, росіяни звели ще один понтонний міст на Сіверському Дінці біля Яремівки, десь на півдорозі між Ізюмом та Святогірськом. Зрозуміло, що це чергова спроба форсувати Сіверський Донець… Враховуючи становище під Попасною, це не дивно.
    …а ну й ще: оскільки росіяни вже двічі знищили всю українську авіацію, вони притягнули в район Ізюма ще одну систему С-300В https://youtu.be/bzGgdMDfQXM [пафосне відео без жодного сенсу – перекл.].
    .
    КРИЗОВА СИТУАЦІЯ В ПОПАСНІЙ
    Найгірше, що спільні сили 76-ої дивізії російських ВДВ і механізованих частин 57-ої мотострілецької бригади та сепаратистів продовжують наступ на захід та південь від Попасної. Після взяття Трипілля [Донецька обл., Бахмутський р-н – перекл.] 19 травня, вони зв’язали боєм українські підрозділи, що втримували укріплену висоту біля Володимирівки, потім захопили це сило й рушили далі до Нової Кам’янки. Вчора вони захопили цей пункт і перебувають десь за 1-2 км. від Соледара й Бахмутського, що загрожує критично важливій дорозі Т1302 – головній артерії постачання укріпрайону в Сєвєродонецьку-Лисичанську.
    Більше того, росіяни розширили зону свого прориву, захопивши Липове та Василівку на північ від Трипілля та на захід від Врубівки. Станом на сьогоднішній ранок вони вийшли на південні околиці цього населеного пункту.
    Іншими словами, російські війська просуваються на північ від Попасної, оминаючи українські сили, що закріпилися в Комишувасі, Катеринівці та Гірському; вони рухаються без пауз на перепочинок чи перегрупування, залишаючи українським підрозділам замало часу, щоб відреагувати.
    Українці затопили пойму ріки Луганки, проте це не вплинуло на російський наступ: натомість, росіяни підтягнули ще дві батальйонні групи – по одній із 40-ої та 336-ої бригад морської піхоти. Якась із цих БТГр розширює прорив української лінії оборони, рухаючись у південному напрямку: вчора вони захопили Вискриву.
    .
    АНАЛІЗ
    Трохи спробую проаналізувати… Багато кому дивно, як росіянам вдається так добре битися під Попасною та як довго вони зможуть продовжувати в тому ж темпі?
    Очевидно, що я не знаю всіх деталей про стан російських та українських військ у тому районі, а той факт, що рф підтягнула туди одну чи й дві батальйонні групи, озброєні БМПД «Термінатор», можна обговорювати нескінченно.
    Проте, уважний погляд на карту цього району все пояснює – і то поза всякими сумнівами.
    Чому? Тому, що стають зрозуміли шляхи постачання підрозділів рф.
    Росіяни діють батальйонно-тактичними групами – підрозділами, що мають мінімальні засоби самозабезпечення. Для цих же завдань кожна тактична армія (одиниця, що може об’єднувати від 2-3 до 20 БТГр) має власну бригаду забезпечення. Проте загальна кількість таких бригад забезпечення доволі обмежена – думаю, їх всього 10-12 на всі сили рф. Вони покладаються на автомобільні перевезення, проте ще більше залежні від залізниці, якою й перекидають більшість припасів. Не певен, скільки залізничних бригад у рф, проте, міркую, що десь із 20.
    Досі в цій війні брак бригад забезпечення виливався в ситуацію, коли кожну російську тактичну армію підтримувала максимум одна логістична БТГр. Проте в районі Попасної залучено 5-6 БТГр забезпечення.
    Як так вийшло?
    Та все просто. На відміну від ситуації в інших частинах України, сепаратисти ще від 2014 року контролюють тут великий залізничний вузол Кадіївка (Стаханов) -Алчевськ, що всього на 30 км. на схід від Попасної.
    Більше того, захопивши Попасну, а тоді й Володимирівку, росіяни здобули контроль над ще однією гілкою залізниці, якою тепер легко перекидати припаси від Алчевська.
    І зверніть увагу: російський наступ з Попасної на Врубівку також іде вздовж залізниці.
    Іншими словами, вони зараз провадять наступ так, щоб можна було перекидати припаси залізницею просто на фронт. Вони перестали везти припаси автотранспортом: по-перше, в них його майже не залишилося, а, по-друге, за конвоями машин вельми успішно полює українська артилерія: https://twitter.com/UAWeapons/status/1527607537041801216
    Отож, «нема проблем», коли ключова проблема з логістикою розв’язана. Тому армія рф зараз так успішно діє в районі Попасної: їхня артилерія може обстрілювати українські позиції день і ніч, а набої до 30-мм гармат «Термінаторів» не закінчуються.
    (Якщо в вас усе ще є якісь сумніви, порівняйте цю ситуацію, скажімо, зі становищем на північ від Сєвєродонецька, де лише одна гілка залізниці – через Кремінну на північний захід від міста. Тому «аж ніяк не дивно», що росіянам треба було три місяці, щоб увійти на околиці Сєвєродонецька – і то з північного сходу).
    От чого я досі не можу зрозуміти, то це політику українського командування в питанні підкріплень. Видається, що завдання сповільнити чи й взагалі зупинити наступ росіян на захід від Попасної покладено на вже доволі стомлених у боях 24-ту мотопіхотну бригаду та батальйон «Донбас». Ну ясно, їх посилили кількома батальйонами з інших частин і, крім того, українські бригади можуть містити 4-5 і навіть 6 батальйонів, і ще підійшли кілька батальйонів із інших бригад. Проте розраховувати, що одна бригада – неважно наскільки посилена – зможе втримати такий рубіж… не певен, що це добра ідея, тим більше, що чим далі заходить російський наступ, тим протяжнішу лінію фронту має захищати та самотня українська бригада.
    Це мене тим більше дивує, бо в українців є дві резервні бригади десь у районі Сіверська й ще дві в самому Бахмуті. Тобто чотири бригади стоять у двох пунктах не так далеко від лінії фронту, у той час як фронт прорвано й триває ворожий наступ…? Гм…
    [Ми щиро сподіваємося, що Том Купер знає далеко не все й підмога нашим оборонцям на передовій прийде належна і вчасно – перекл.].
    .
    ПІВДЕНЬ
    До речі, на півдні теж нічого доброго. Відбивши локальну контратаку українських сил 14 травня, росіяни посилили свій потовчений у попередніх боях 70-ий мотострілецький полк однією БТГр 155-ої бригади морської піхоти (перекинули з Маріуполя) й зуміли захопити чотири села на південь від Великої Новосілки та на схід від Гуляйполя.
     
    Рост76, Surovyy, Tankist_ та ще 1-му подобається це.
  4. Гелда88

    Гелда88 Oberschütze

    Повідомлення:
    24
    Адреса:
    ВКЛ
    И немного ясности, группа не без известного Янки в которую входят многие из основы ОФ Динамо Минск и других клубов, НЕ являются частью полка. У них своя группа добровольцев связанная с "Традиция и Порядок" вот их ТГ
    https://t.me/s/titanukr
     
    Рост76, флегМАТ, _Boris_ та 6 іншим подобається це.
  5. Олег ОК

    Олег ОК Oberleutnant

    Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    Солонин сегодня так же встревожен.

     
    Рост76, polise, Helmut Raiser та 3 іншим подобається це.
  6. Volocuga

    Volocuga Oberstleutnant

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    В Діп Стейт загляньте, там радужного на сьогодні мало, але хлопці тримаються. Важко.
     
    Рост76, Surovyy, флегМАТ та 3 іншим подобається це.
  7. Alex Richter

    Alex Richter Старший санитар-модератор

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    105
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    194
    Повідомлення:
    19.166
    Адреса:
    Украї́на
    В районе Попастной ситуация Жопа.
    Для понимания этого и Купера не надо.
     
    Рост76, Surovyy, Tankist_ та 15 іншим подобається це.
  8. Kvader44

    Kvader44 Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    157
    Адреса:
    Ert44
    По сути любой аналитик, особенно за рубежом ,как бы его не хвалили, какими бы он не обладал званиями и опытом.
    Вся его теория в конечном итоге, это всего лишь полет личной фантазии , на основании очень скудных данных в открытом доступе.На основании которых, делать выводы просто невозможно.
    Но не делать их они не могут, ибо статус аналитика требует информации. Я не вижу ни одного западного спеца в открытом доступе, которого бы рекомендовал кому либо, для ознакомления о ситуации на фронте, при всем уважении.

    Реальными данными на фронтах , обладают только те лица, которые принимают в этом прямое участие.

    Естественно, не нужно быть гением, чтобы понимать на каких участках фронта очень тяжело.
     
    Рост76, Surovyy, Frodi та 22 іншим подобається це.
  9. NIK - 1975

    NIK - 1975 Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    755
    Адреса:
    Запорожье


    30 ОМБр та інші підрозділи ЗСУ зупинили перехід окупантів через Сіверський Донець на Донеччині. «Російські війська намагались прорватись через річку Сіверський Донець, що неподалік села Дронівка і створили три плацдарми. Але героїзм та стійкіcть піхоти, артилерії, танкістів 30 ОМБр та інших підрозділів ЗСУ дозволили зупинити російські війська та завдати їм важких втрат», – пишуть бійці. На відео видно десятки одиниць розбитої броньованої техніки. (Відео 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького)
     
    Рост76, Luftwaffen, w2z2 та 31 іншим подобається це.
  10. gasunion

    gasunion Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    165
    Адреса:
    kiev
    Правильно говорите. Нехватка информации у того же Солонина - причина того, что неделями у него одни и те же схемы...
    Если владеете немецким, то поглядывайте на Маркуса Райнера. Он делает обзоры с нашей войны в австрийской армии еще со времен Дебальцево. Вот нагуглил навскидку:


    https://exxpress.at/bundesheer-experte-reisner-die-schlacht-um-den-donbass/
     
    Рост76, Олег ОК, PankRat та 3 іншим подобається це.
  11. динар

    динар Moderator

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    26
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    68
    Повідомлення:
    4.115
    Хлопці затрофеїли кацапського мінометика..
     

    Images:

    20220521_105902.jpg
    20220521_105915.jpg
    20220521_105952.jpg
    Рост76, GREAT NARVAL, Luftwaffen та 40 іншим подобається це.
  12. динар

    динар Moderator

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    26
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    68
    Повідомлення:
    4.115
    Нарешті допомога від союзників .
    Кажуть файні "поросята"
     

    Images:

    20220521_110034.jpg
    Рост76, GREAT NARVAL, Luftwaffen та 51 іншим подобається це.
  13. динар

    динар Moderator

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    26
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    68
    Повідомлення:
    4.115
    Будьте обережніше коли використовуєте ПБСку..
     

    Images:

    20220522_054713.jpg
    20220522_054727.jpg
    20220522_054743.jpg
    20220522_054758.jpg
    20220522_054820.jpg
    20220522_054836.jpg
    Рост76, Luftwaffen, Surovyy та 10 іншим подобається це.
  14. металообработка

    металообработка Feldwebel

    Повідомлення:
    293
    Судя по характеру разрыва корпус с шовной трубы
     
    Рост76, Surovyy, Patr1ot та 2 іншим подобається це.
  15. Valduha

    Valduha Leutnant

    Повідомлення:
    1.409
    Адреса:
    Latvia, Madona
    Останнє редагування модератором: 22 тра 2022
    Рост76, Luftwaffen, tms та 18 іншим подобається це.
  16. linkin

    linkin Leutnant

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    1.578
    Адреса:
    Донецк Украина
    Ну что,есть хорошие новости,кацапам вчера вставили по всем направлениям,у нас,район Изюм-Северодонецк.Было где-то двадцать атак поотбрасывали их.Больше ничего казать не буду,должно появиться в оф.источниках.Ждем.
     
    Рост76, Luftwaffen, флегМАТ та 78 іншим подобається це.
  17. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    Оперативна інформація станом на 06.00 22.05.2022 щодо російського вторгнення, 88 доба
    Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої Держави.
    На Волинському та Поліському напрямках білорусь посилила ведення розвідки.
    На Сіверському напрямку ворог продовжує вести обстріли населених пунктів у Сумській та Чернігівський областях.
    На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання займаних рубежів на Харківському напрямку. У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”.
    На Донецькому напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.
    На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, вів наступальні та штурмові дії.
    На Бахмутському напрямку бойові дії тривають.
    На Авдіївському напрямку орки зазнали втрат в районі населеного пункту Красногорівка. На Курахівському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Мар’їнки, успіху не мав.
    На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався закріпитись на займаних рубежах, обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру. На Південнобузькому напрямку орки обстрілювали позиції Сил оборони, нарощують систему ППО. За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 5 танків, 4 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 2 автомобіля противника, уражено 1 БпЛА “Орлан-10”. Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили 2 крилаті ракети, а ударна авіація знищила 12 одиниць військової техніки ворога.
     
    Рост76, Luftwaffen, гринго80 та 9 іншим подобається це.
  18. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    Українські захисники разом із партизанами знищили кілька ворожих артилерійських систем у Запорізькій області.

    Про це повідомляє Запорізька ОВА, інформує Цензор.НЕТ.
    "Завдяки злагодженим діям із партизанами, українські стрільці знищили кілька артилерійських систем російської армії.
    На ці свої поразки загарбники відповіли посиленням контролю на блокпостах та перевірками не лише приватних авто, а й громадського транспорту у Мелітополі", - йдеться в повідомленні. Джерело: https://censor.net/ua/n3342968
     
    Luftwaffen, флегМАТ, tms та 14 іншим подобається це.
  19. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    BOOOM, результативний бойовий тест-драйв українського БПЛА SPECTATOR в 45-й ОАБР!
     
    Останнє редагування: 22 тра 2022
    Luftwaffen, флегМАТ, Столетов та 16 іншим подобається це.
  20. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    знищення 2с4 повне відео
     
    iNCOGNET, *Dagger*, Luftwaffen та 47 іншим подобається це.
  21. linkin

    linkin Leutnant

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    1.578
    Адреса:
    Донецк Украина
    В районі Білогорівки мінусовали кацапську Сушку,горить на землі.
     
    Helmut Raiser, Боб67, Luftwaffen та 40 іншим подобається це.
  22. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    e98adff6-8c3a-443d-9828-ea6f6edd3e95.jpg
    Особовий склад – понад 29 050 людей; Танки – 1 285; Броньованих машин – 3 141; Арт. систем – 599; Систем залпового вогню – 201; Систем протиповітряної оборони – 93; Літаків – 204; Гвинтокрилів – 170; Автомобілів – 2 194; Водний транспорт – 13; Безпілотників – 470; Спецтехніка – 43.
     
    Останнє редагування: 22 тра 2022
    Рост76, Luftwaffen, Столетов та 21 іншим подобається це.
  23. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    59 бригада знищення БМП
     
    Luftwaffen, флегМАТ, АЛЕКСЕЕВ та 22 іншим подобається це.
  24. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    знищення піхоти
     
    *Dagger*, Luftwaffen, флегМАТ та 33 іншим подобається це.
  25. Vitaliyj

    Vitaliyj Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.818
    Адреса:
    м.Черкаси Україна
     
    Рост76, *Dagger*, Luftwaffen та 35 іншим подобається це.
  26. ponab

    ponab Moderator

    Повідомлення:
    47.358
    Адреса:
    Коростень Украина
    Вчора авіацією Повітряних сил було ліквідовано більше десятка одиниць військової техніки окупантів, зокрема дві важкі вогнеметні системи типу "Солнцепек"
     
    Helmut Raiser, Luftwaffen, sombre та 30 іншим подобається це.