Всім доброго дня! Виникло питання, яке вважаю цікавим багатьом. Дістаючи із землі різні види консерв та інших результатів харчування окупантів та визволителів стало цікаво, які були в роки ДСВ консерви, їхні форми, вміст, густота на підрозділ і т.д. Це питання вцілому цікавить як і просто як факт так і в можливому повторенню їх на реконструкції. Які консерви можна використовувати сьогодні, які в магазинах найближче схожі на тодішні і т.д. Пропоную викладувати тут фото знахідок консервів, фото тодішні, як їх вживали, які вони були, в роки війни, які сьогодні підходять на рекон? Почну з себе: 1. Лендлізівська тушонка із частково зберігшоюся етикеткою. Пізніше використовувалася як каганець 2. Німецька сардина(?) із залишками червної етикетки. По припущеню Фантазера відкрита неправильно, з дна.
продовження теми. Викопані на німкецьких мінометних позиціях в помийці разом із залишками порізаних цинків від патронів.
Німці, сардина французького виробництва, датовані 22 червням 1941 року (великих фото немає, бо з собою не забирав).