"Правильний Новий рік! Скажіть, з чим у вас асоціюється Новий рік? Напевно, більшість дадуть відповідь, що в першу чергу це: Дід Мороз, ялинка з прикрасами, подарунки, сніг, зима, феєрверки, бенгальські вогні, хлопавки... Подумавши ще, більшість, думаю, почне додавати різні гастрономічні витребеньки: шампанське, "Олів'є", бутерброди з червоною ікрою і звичні страви та напої... І напевно кожен з вас скаже, що все це можливо організувати тільки в рамках, так би мовити, цивілізації. Але ж ні, все це можна влаштувати і на вершині однієї з найвищих гір Українських Карпат! Перевірено на особистому досвіді 1. У мене ще з минулого року лежить удома костюм Діда Мороза моїх друзів. І ось збираючи рюкзак, я подумав - а чому б не взяти його на вершину ? ? ? Взяв. Костюм дуже знадобився. Спочатку разом із друзями по походу використовували його як фото- реквізит, нафоткали і поприколювалися від душі Потім, безпосередньо під час святкування, костюм використовувався вже за прямим призначенням - мене попросили бути Дідом Морозом для двох дітлахів і вручити їм чесно зароблені подарунки (заспівали пісню). А ще всі хотіли сфоткатися з Дідом Морозом, так що я був популярною особистістю 2. Вже ближче до вечора вирішили з хлопцями, що нам конче потрібна ялинка. Взяли сокиру і пішли шукати. Чесно кажучи, думав, що ялинку в безпосередній близькості від вершини не знайдемо, а спускатися сильно вниз до зони лісу не хотілося. Але спасибі другу - він знайшов нам відмінну ялинку. Яку ми прикрасили, через брак іграшок, обгортками з-під спеціально з'їдених для цієї мети цукерок. Вийшло ніби як дуже навіть нічого 3. Кращим подарунком для нас стала, звичайно ж, чудова погода. Сонце, помірний мороз, відносно слабкий вітер навіть на вершині. Ми змогли помилуватися красивим заходом і проводити останніми сонце 2013. На наступний ранок, коли всі нормальні люди в містах ще спали після бурхливої гулянки, ми вже зустрічали схід і перше сонце нового 2014! А навколо куди не глянь, скрізь просто захоплюють дух пейзажі і краса - неповторне поєднання кольорів білого снігу, чорних скель і блакитних ялин складно описати словами: це треба бачити! 4. На відміну від Києва у нас БУВ сніг! Хоч і не так багато, як слід було б очікувати в грудні в горах, але він був. Особливо в зоні лісу - провалитися місцями можна по пояс. На самій вершині й хребті його було значно менше, але все одно снігові поля були скрізь. 5. Ми з собою набрали хлопавок і бенгальських вогнів. Інші туристичні групи, які відзначали з нами на вершині Новий Рік, притягли з собою купу феєрверків і навіть китайський ліхтарик (запустити його, на жаль, не вийшло - вітер і мороз завадили). 6. Новорічне меню - це взагалі окрема тема Який нормальний турист потягне наверх важенну пляшку з шампанським ? Але ми ненормальні туристи Так подумав я, купив пляшку шампанського і поклав її в рюкзак. І який же Новий рік без "Олів'є" і червоної ікри? І ці звичні атрибути свята у нас теж були. Мій друг приготував заготовку під "Олів'є" ще в Києві. Найсмішніше це те, що "Олів'є" довелося розігрівати на пальнику, так як салат абсолютно замерз - такий собі смажений "Олів'є" вийшов. Взагалі з усією новорічної їжею було питання її зігріву. Вчинили дуже просто: за кілька годин до НР залізли дружно в спальники і понабирали собі для зігрівання хто пляшку з шампанським, хто масло і овочі, хто ікру та інші консерви. Так і зігріли всю їжу. Наші товариші по кімнаті (хлопці з Кишинева), коли побачили нас в спальниках, запитали: "Чому це ви нічого не робите?". На що ми відповіли: "Ми зайняті важливою справою - зігріваємо їжу". А ще у нас були: глінтвейн, бутерброди з червоною рибою. Салати наших кишеневских друзів "шуба" та "крабовий", вино "Молдавський букет" . Як звичайно, їжі було так багато, що з'їсти все ми не змогли! Взагалі-то, Новий рік вийшов просто супер класним і видовищним! Тому я можу зі свого досвіду заявити, що весело і класно Новий рік можна зустріти навіть на вершині гори! Що мені ще запам'яталося: - На моє глибоке переконання, в гори ходять духовно багаті і цікаві люди, яким є що розповісти (це я говорю про туристів у звичному понятті слова, а не про тих, хто на день з легким рюкзаком забігає наверх побухати). Тому в горах часто можна зустріти дуже цікавих співрозмовників, у яких є чому повчитися. Причому часто вони бувають з інших країн. Так було і цього разу - ще в автобусі Верховина-Шибене познайомилися з компанією з Кишинева. Потім на маршруті сходження ми ще не раз перетиналися і в руїнах обсерваторії теж жили в одній кімнаті. Воістину, гори - інтернаціональні! - Найбільш, мабуть, найскладнішим моментом походу були зовсім не гори, а автобус Верховина-Шибене. Година пік у метро відпочиває. Коли, здавалося, автобус вже ось-ось лопне в нього влізло ще чоловік 10! - Кількість людей, які відзначали НР на вершині, мене просто вразило! Я такого не очікував - було близько 30 чоловік. Всі зібралися в одному місці і весело і дружно зустріли свято - Батьки, які привели на вершину двох своїх синів. Причому, судячи з вигляду дітей, їм це навіть подобалося. Вітаю всіх з Новим 2014 роком! Бажаю всім здоров'я, щастя, благополуччя, успіху і підкорення нових вершин. Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.... Сподіваюся, що 2014 подарує багато нових і захоплюючих подорожей. А зараз пора знову збирати рюкзак - завтра похід до Криму." За матеріалами: Вконтакті
Всё это очень замечательно. Оригинально. Лично для меня НГ - домашний праздник (надеюсь, что я не окажусь в единственном числе). Перед Новым годом можно ходить в баню, как Женя Лукашин, можно лазить в горы... у каждого - своя традиция Но всё же лучше в кругу семьи и в родных стенах. ИМХО Фотки
Камрад, для Западной Украины Новый год не является очень уж семейным праздником. Тут более принято Рождество встречать
Раніше взагалі не визнавали Новий Рік за велике свято - саме час посту , мої дідусь та бабуся святкували лише Різдво , а Новий Рік 14-го січня . То мабуть правильно що тепер Новий Рік святкуємо вдома , але якщо молоді роки та здоровля дозволяє , друзі вірні - то саме так я б і вчинив , кафве та ресторани - то банально та тривіально . А от гори - то не для всих , тільки сильні духом та тілом люди , адже гори не вибачають безглуздих алкогольних витівок та не сприймають показухи від гучів та гальянів ! От Різдво - то справа інша , вдома обов'язково - бо саме до Вашої оселі завітає святковий дух Різдва . А наступного дня повезу дітвору до Почаївської лаври . А хто , друзяки , підкаже - сніг в Буковелі є , чи тільки на спусках штучний ?
Я Вам щиро та по-доброму заздрю , пане Опришок ! Сьогодні Карпати , завтра Крим - так тримати ! Заздрю Вашій життєвій енергії та оптимізму , заздрю Вашому невгамовному тілу за те , що в ньому живе така бурхлива душа .. Але , повторююсь , заздрю не злістно й бажаю Вам тільки добра та вірних друзів , миру та духовної рівноваги . З Різдвом Христовим Вас вітаю ! Всих колег форумчан з Різдвом Христовим - найсвітлішим святом !!!
Але ж то хтось з ваших друзів чи знайомих ( на одній з світлин цей "дід мороз" сидить поруч з Вами також в горах ) - значить Ви теж з того "підрозділку " !
Шикарні фото! Доречі на білому слону вже стоїть новий дах, чи є якісь зміни всередині? Мали її повністью реставрувати?
Прошумався а то днинаВ листопаді я створив тему про це, читайте на здоров"я http://reibert.info/threads/На-горі...ерший-єтап-реконструкції-обсерваторії.314662/
Та якби ж це нам було так просто: запитатись та одразу попасти на гору))) Заздалегідь усе плануємо, беремо квитки, збираємо амуніцію... Але все рівно дякую, друже!
У нас в Запорожье нет гор.... к сожалению. Переться за несколько сот км в новогоднюю ночь хрен знат куда... Мож я и не прав, ХЗ
Я тоже сразу так подумал... Такое бывает. Я на этом как бы не акцентировал внимание и спросил не сразу. Люблю природу. И по большому счёту, мне всё-равно какая дата стоит на картинке... Она (дата) не является в этом сюжете основной. Основным остаётся - сам кадр. ИМХО
Я не наглый, но могу и припереться... Спасибо за приглашение! Но, все кто меня знают и приглашают, должны понимать, что я без своей супруги ("Победитель") в одиночку никуда не езжу...