Доброго вечора! Сьогодні в обід пішов у лісок на 30 хв.! Чому лише на 30 - тому що лопата поламалась!!! Але вспів знайти таке, яке ніколи не знаходив та одночасно прошу допомогти сказати, що я знайшов! 1. Спочатку наївся на голодний шлунок заячої капусти (клевера по рос.)
2. Потім упав у мурашник, зачіпившись за гілку смереки. Мурашки до речі так звані "ковалі", кусають звіздець!
Знайшов ось таке чудо у вигляді старовинного на зріст людини хреста (До речі купа років збираю гриби у лісі, і такого ще не бачив!!!)
25 метрів - не рахуючи мілких бризків! А от якби конопель наїлись, - ото були б знахідки, та щей усі в яскравих тонах! Метелики б літали... То чого ви до тієї конюшини припали? Взяли б сала з дому з цибулькою. З пов.
Во первых заяча капуста то квасэныця по украински.К клеверу никакого отношения не имеет.А во вторых кокарду помытую требуем в студию!!!!И в общем берегите себя а то время тяжёлое каждый боец на счету!!!
Хлопці, кокарда буде завтра, поставив у ніч в палопроцентну аміачну кислоту. Заячу капусту дуже люблю, ще із дитинства, але завжди забуваю, що постійно у мене були із животом проблеми!
Ні, я також думав, але вона за велика для цієї шапки, до речі вона сама по собі важка, і вона жовтого кольору із нанесенням покриття у вигляді битого пилу від ялинкових іграшок
На рахунок назви рослини - добавлю ще одну "заячий квас". Фактично в "перекладі" на літературну мову це буде "заячий щавель".
Ще кілька зауважень для знахідок: По кокарді - було б цікаво знати діаметр знахідки, але схожою по формі і способу виготовлення є не тільки австро-угорська а і угорська кокарда часів ДСВ. Схоже треба шукати в країнах які ведуть свій "родовід" з Австро-Угорщини. По хресту - якщо не зраджують очі, то цвях круглий, а не квадратний, як довоєнні. Отже - десь 50-60 роки (цілком ймовірно на місці загибелі когось, УПА?)
Короче кокарда по діаментру стандартна, так як на сучасних кепках військових ЗС України. Кокарду знайшов неподалік від хреста. Цвях не повністю круглий по вушку, а є кути!
Питань немає, але зате можна побачити переливання кольорів мікрокамінців! Панове, мені здається, що це кокарда австро-угорського артилериста!
Я так думаю, що по моїм усім темам, дві із них, а саме ця і про пилку "суру", залишаться ніколи не ідентифікованими на 100%