Верндль 1867 року. Не зовсім реставрація.

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем 663, 9 лип 2014.

1. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Вітаю. Для початку хочу привести в якиїсь божий вигляд гвинтівку Верндля 1876 року. Метал практично весь маю, за винятком шомпола та пару мілких деталей. Чистка, виготовленя та приведення в рух металічних частин не проблема, Це описано на форумі тисячу рас. А ось де взяти розміри ложе Це проблема. Хочаб общий розмір. Метал маю, тильник маю. Фото валом в інтернеті. Отож форму вивести можна. Яка обща довжина гвинтівки хочаб знати для початку ?. Люба інформація по ложе буде корисна. Матеріал, чим покривали, розмір ?. Буду радий любій підказці. Фото своїх рештків закину в будній день.

Images:

5788069.jpg
    WerndlM6777.jpg
    Стрипа, Otto 663 та Мурад аль-Шах подобається це.
    1. (в наявності 10 шт.)
      Пряжка “крокодил” на німецьку амуніцію. Оригінал! Зазвичай встановлювались на амуніцію тропічного...
      300 грн.
    2. (в наявності 100 шт.)
      Старі німецький кнопки. Діаметр: 17 мм.
      30 грн.
    3. 2 железные замка - коп , хорошо почищены , слегка протерты машинным маслом . Все работает - металл...
      450 грн.
    4. 75 грн.
    5. Фурнітура військових ящиків та інше знайдено на полі битви.
      250 грн.
  2. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Измерить реальные детали , посчитать соотношение реальных размеров и фото , и этот коэффициент применить к размерам недостающих деталей на фото . Для точности сделать более крупные снимки .

YMA та 663 подобається це.
  3. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Спасибо за совет. Именно таким путём и мастерю. Но если есть хоть пара размеров для проверки это совсем отлично. На такой длине ошибка может достигать до 0.5 см а это уже не то. Если размер не узнаю то придётся мастерить по фото, с множественными перепроверками. Одно хорошо время пока есть, он у меня из длинных по работе только третий на очереди. Может чертёж или рисунок за это время с размерами найдётся. Мне просто не обходим хоть какой размер для перепроверки.

Стрипа подобається це.
  4. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Делалось всё в ручную , и подгонялось по конкретному образцу , так что 0,5 см это нормальное расхождение .

663 подобається це.
  5. Unnamed Player

Unnamed Player General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    34
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    55
    Повідомлення:
    8.729
    Адреса:
    Украина
    У цього користувача Ганзи запитайте,він фахівець з цього питання: http://forum.guns.ru/forummisc/show_profile/00035454?username=Pavlov

663 подобається це.
  6. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    А ось і сам виноватець теми. Очищений з грубшого, та в маслі.

Images:

IMG_4198.JPG
    IMG_4186.JPG
    IMG_4184.JPG
    Останнє редагування: 11 лип 2014
    Стрипа, TulskoyTokarev, Paul_Gudvin та 3 іншим подобається це.
  7. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    В процесі роботи вияснилося дві речі. Це зовсім не гвинтівка Верндля а карабін Верндля 1867р. Друге в наявності ложеве кольцо, якого не повинно бути на карабіні взагалі, а воно в наявності та щей стояло на нему 100 процентів. Це саме кольцо і було причиною не правельного визначеням, о скільки це взагалі перший Верндль який я бачив в живу. Ось яка біда. Пока фото карабіна з ложевим кольцом зразка як в мене не знайшов. На останьому фото зайва деталь.

Images:

0_ccd9d_c0c26cdb_XL.jpg
    Image3822.gif
    IMG_4207.JPG
    Стрипа, TulskoyTokarev та Unnamed Player подобається це.
  8. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Возможно доработка после эксплуатации для улучшения и упрочнения конструкции .

663 подобається це.
  9. MrJonsson

MrJonsson Feldwebel

Повідомлення:
    723
    Адреса:
    Донбасс
    В свое время я столкнулся с карабином Бертье, у него были разные модификации и переходные модели.Может и у Вас такая же проблема.

663 подобається це.
  10. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Всё может быть. Если честно хотелось бы чтоб стояло хоть одно ложевое кольцо. Но думаю таких карабинов не было. По крайней мере фото таких не встречал. Чем больше изучаю этот вопрос тем больше ничего понять не могу. Щас завяз с прицельной планкой. Нравится одна модель планки, а стояла она на карабине или нет разобрать не могу. Перелопатил кучу фото, и запутался. Уже лишние фото из подборки удаляю. Разберусь, думаю сварганю всё по правилам. Если не ошибаюсь вот такая планка как на фото самое то.

Images:

вернд.jpg
    Стрипа та TulskoyTokarev подобається це.
  11. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Свою роботу почав з самого легкого. Зробив шомпол та фіксатор шомпола. Шомпол робив з арматури 5 мм. Акуратно болгаркою зточив на арматурі ребра, та шліфанув. Наконечник робив з кругляка 10 мм. Просверлів скрізний отвір, забив арматуру та заварив з двох сторін. Надав форму, висверлів проріз. Нарізав плашкою на 5 різьбу. Фіксатор робив з болта. Спочатку різьбу пройшов болгаркою щоб мав фіксуючу властивість. Вирізав в розмір. Зробив скрізний отвір та нарізав різьбу мечиком на 5.

Images:

P1010601.JPG
    P1010606.JPG
    P1010604.JPG
    P1010605.JPG
    5788069.jpg
    Стрипа, TulskoyTokarev, Flesh та 7 іншим подобається це.
  12. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Прицільна планка. В пошукаж матеріалу занесло до знайомого на стройку.(не зміг я порізати свій останій молоток) Варіанти два, різати рейсу башенного крану, або кирку. Вибрав кирку. Відрізав підходящий кусок, розділив на дві частини в розмір деталей. Почав робити, спочатку контури з запасом 0.5-1 мм робив болгаркою. Потім чуть напильником (7 фото). Процес по послідовності на фото. Продовженя слідуе.

Images:

P1010608.JPG
    P1010609.JPG
    P1010610.JPG
    P1010611.JPG
    P1010612.JPG
    P1010613.JPG
    P1010616.JPG
    Стрипа, TulskoyTokarev, Flesh та 7 іншим подобається це.
  13. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Да крепкий металл Вы выбрали . На стройке можно было подобрать швеллер или двутавр нужной толщины , можно было сваркой боковушки приварить . работа заслуживает уважения! Может отжечь металл перед сверловкой ?

14. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Прорвёмся, в свёрлах дырки сверлил. Материал взял прочный из за того что спешить некуда, и на планке присутствует элемент толщиной всего в 2мм (сама планка) боюсь если будет мягкая то при любом слабеньком ударе будет гнутся, что не приемлемо. По планке, вот фото по которым делаю, также рабочий наброс. По скольку сегодня воскресенье то работа стоит. Всем хорошо отдохнуть.

Images:

6085386.jpg
    6085388.jpg
    image024.jpg
    P1010599.JPG
    Стрипа, Otto 663, Flesh та 3 іншим подобається це.
  15. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Основа прицільної планки. Виготовлена на процентів 80. Залишилося просверліти отвір під вісь (це буде зроблено разом з прицільною планкою) Підігнати зуби під повзунок дальності (буде робитися коли буде виготовлений повзунок) та чистова шліфовка ( шліфуватися буде коли буде вся прицільна планка). По робочому малюнку. малюнок зроблений з врахуваням моїх можливостей, Не приймайте його як чистове кресленя , на ньому дуже багато допусків та поправок на похибку. В чистовій розміри зміняться в оригінал, на скільки це можливо по фото.

Images:

P1010621.JPG
    Стрипа, Flesh, FelixIce та 5 іншим подобається це.
  16. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Прицільна планка. Процес виготовленя на фото по порядку. Ще все фінішно буде підганятися. По переду виготовленя повзунка та чистова підгонка.

Images:

P1010617.JPG
    P1010618.JPG
    P1010620.JPG
    P1010624.JPG
    P1010625.JPG
    P1010626.JPG
    Стрипа, Flesh, фандик та 8 іншим подобається це.
  17. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Повзунок. На фото послідовно. Пази вибирав з допомогою полотна з ножовки по металу, потім тонким надфілем. Аналогічно вирізав пази на планці. По переду ще пружина планки з фіксуючим болтом, вісь, пружина бігунка, фіксатор бігунка.

Images:

P1010628.JPG
    P1010629.JPG
    P1010631.JPG
    P1010637.JPG
    P1010636.JPG
    P1010633.JPG
    Стрипа, Flesh, фандик та 8 іншим подобається це.
  18. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Пружина планки. Робив з пужини дверного замка. Вирівняв, вирізав, просверлів , зігнув та закалив. Потім ще шліфанув легенько, щоб був товарний вигляд. Знайшов похожий болт та надав йому потрібну форму. Пружина пружинить гарно.

Images:

P1010638.JPG
    P1010639.JPG
    P1010642.JPG
    Стрипа, Otto 663, Flesh та 2 іншим подобається це.
  19. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    На ваш розсуд Приціл в зборі та по детально. По переду затяжна павза в роботі. Я в пошуках клейм цифр, та інформації по пружині бігунка. Форма деталей фінішна. За цей час як почав роботу над Верндлем, виникла ідея зробити хороший стан під СХП. Не знаю чи справлюся. Но надіюся. Тому і не спішу, щоб не накосячити.

Images:

P1010653.JPG
    P1010652.JPG
    P1010645.JPG
    P1010643.JPG
    P1010648.JPG
    Стрипа, Otto 663, Flesh та 9 іншим подобається це.
  20. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Приятно что Вы находите материалы и детали в необычных местах , и руками хорошо работаете .

21. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Дело в том что кроме этих не обычных мест, у меня других мест нет.

Стрипа, Дмитрий З., Gromoff та ще 1-му подобається це.
  22. Vadim Ts

Vadim Ts Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    20
    Повідомлення:
    1.578
    Адреса:
    Киев
    Бро склоняю голову Молодец Я знаю что это за работа Люблю людей которые так работают руками Ты кстати (глядя на твою работу) надыхнув меня на реставрацию безнадежного револьвера Только на ствол я нанёс полуавтоматом около 50 (соплей я так это называю) очень были сильные раковины Я думал пиздец!!! Но взявшись за напильник и надфиля я вывел ствол в изначальное состояние Работа адская но итог превосходит все ожиния Я считаю таким и должен быть реставратор С уважением

663 та svk063 подобається це.
  23. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Ложе. Проблема по розмірі ложе вирішина. Розмір в таблиці (фото 1). Стосовно ложе, взяв фото карабіна, знаючи розмір карабіна общу довжину ,редагував фото, розбив на 5 листів, роздрукував получилося 1:1, склеїв скотчем. Ось і форма та розміри. Одніеї проблеми менше. Получилося щось таке, а головне що розмір зійшовся ідеально.

Images:

snap014.jpg
    snap044.jpg
    IMG_4336.JPG
    IMG_4337 (2).JPG
    Стрипа, Flesh, ArtBorsuk та 2 іншим подобається це.
  24. 663

663 ✠ Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    12
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    17
    Повідомлення:
    7.582
    Адреса:
    Україна.
    Процес виготовленя запущений. На жаль фото поетапного виготовленя не буде. Ложе буду робити не сам, а майстра від роботи відволікати не смію (ато ще после). Матеріал горіх. МОЖЕ ХТО ПІДКАЖЕ ЧИМ ПОКРИВАЛИ ЛОЖЕ НА ВЕРНДЛЯ ?. На даний час це головне питаня. Може в когось хоть припущеня буде по цьому питані.

Стрипа подобається це.
  25. svk063

svk063 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.382
    Адреса:
    Россия Самара
    Самый распространённый материал покрытия - олифа или лак на основе растительных масел .

663 подобається це.