69-а річниця боїв під Бродами. Липень 2013.

Тема у розділі 'Друга світова війна', створена користувачем Teodor Pauli, 22 лип 2013.

1. Teodor Pauli

Teodor Pauli Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.290
    Адреса:
    Львів
    20-21 липня між селами Червоне і Ясенівці відбулися заходи з відзначення 69-ї річниці боїв у Бродівському котлі, організовані ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять».

Приємним сюрпризом цього року була сприятлива погода на ці вихідні. Суботня тактика у селі Княжому з шестикілометровим маршем через дороги та поля Княжого і Червоного могла нагадувати «прогулянку вихідного дня», якби не необхідність при цьому воювати. Бойові дії охопили північну і центральні частини Княжого. Радянські солдати створили кілька вогнищ спротиву, котрі були добре укріплені і замасковані. Крім того, на їх боці була артилерія. Тому військам 13 армійського корпусу вермахту було нелегко пробратися на дорогу, що вела у Червоне. Водні перешкоди Княжого не давали німецьким солдатам сходу взяти село. Прийшлося «викурювати» оборонців з полів кукурудзи, садів, подвір'їв та свиноферм. Сили приходилося час від часу розпорошувати, щоб убезпечити тили відступаючих німців від несподіванок.

Дорога від Княжого до Червоного теж примушувала німецькі підрозділи бути уважними. Хоча для радянської сторони та ділянка не давала можливості утворити потужний фронт опору, локальні засідки весь час стримували відступ німців. Радянське командування відшукало вже на підступах до Червоного місцевість, де можна було роззосередити війська і замаскувати артилерію. З підвищення добре було видно, як німецькі війська з похідної колони перелаштовувалися у розстрільну і наступали через поля на позиції супротивника.

У неділю було перепоховано останки вояків дивізії «Галичина», німецького вермахту і радянських солдатів, віднайдених пошуковими групами «Пам'яті».

Після перепоховання було проведено військово-історичне відтворення боїв липня 1944 року у Бродівському котлі.

Організатори висловлюють щиру подяку учасникам заходів за тактику, таборове життя і реконструкцію. До нових зустрічей, камеради!

ЗІ. Під час всіх подій нас супроводжували професійні фото і відео репортери, тому згодом матимемо гарний звіт.:)

Kurt Kress, КорифеЙ, Rudolf Ribbentrop та 18 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. на фото
      460 грн.
    2. Корпус гранати часів ДСВ, у рідній фарбі (саме тому розмістив у розділі до 1945р.), є клеймо завода...
      1050 грн.
    3. 280 грн.
    4. Ммг. С болота. Железо крепкое.
      480 грн.
    5. 160 грн.
  3. Teodor Pauli

Teodor Pauli Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    106
    Повідомлення:
    1.290
    Адреса:
    Львів
    У цьому пості я хочу наголосити на кількох неприємних моментах, що сталися під час заходів.

Субота, тактика. Кидок «гранати» всередину бронеавтомобіля БА-10 у водійський відсік. Чим думала ця доросла вже людина? Невже невідомо про особливості таких «сюрпризів» у замкненому просторі? Дехто висловлювався при цьому, що це є проблема екіпажу, нехай пошвидше покидають машину. :confused: Я цього не розумію і не сприймаю.

Неділя, реконструкція. Якщо радянська армія в цілому якось намагалася триматися сценарію, то про окремі німецькі підрозділи я не можу такого сказати.
    Наступ на 76-мм радянську гармату був грубим порушенням сценарію. Організатори докладають шалених зусиль, щоби зробити «спектакль» для глядачів якимось зрозумілим і логічним, які зводяться нанівець саме через подібне. Як потім повернути цей кількахвилинний каламбур в русло сценарію – це вже нікого не цікавить, нехай організатори парять собі мізки.

Рукопашний бій. Невже важко зрозуміти, що рукопашний бій це є завжди небезпека? Сценарієм дійства його не було взагалі передбачено. Але завжди знаходиться «мудрагель» який вирішує, що він найкраще про все обізнаний і може гарно все показати. Що з того вийшло – ми побачили.

Кидання німцями «гранат» у лежачих червоноармійців. Вони лежать у траві і нічого не бачать. А кидали їм прямо на спини. Невже з окопа важко шпурнути в сторону на кілька метрів? Слів у мене немає, а мат заборонений на форумі.

Ви всі є дорослі люди і прекрасно розумієте, що у випадку чого питати будуть з організаторів і це їм потім будуть «виносити мосх». Ви по домах роз'їдетеся, будете сидіти тихенько, як янголятка і тішитися, що «пронесло».

Тому, шановні реконструктори, думайте також трошечки і про людей, що Вас оточують на реконструкції і про організаторів, котрі роблять все, щоб Ви змогли приїхати і відбути заходи, і, не ображайтеся тоді, коли когось раптом не запросять наступного разу.

14 SS DIVISION GALIZIEN, Salz, rocsta та 15 іншим подобається це.
  4. Skifus

Skifus Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.282
    Адреса:
    Восточно УКРАИНСКИЙ фронт.
    Я говорил и буду говорить что идиот это не профессия, а половая ориентация. Хотелось бы посмотреть на сие действо фотки то е?

Андрей V та 14 SS DIVISION GALIZIEN подобається це.
  5. nestor

nestor Feldwebel

Повідомлення:
    255
    Адреса:
    Украина, Киев
    Броди 2013 Фото_1.jpg Фото_2.jpg Фото_3.jpg Фото_4.jpg Фото_5.jpg Фото_6.jpg Фото_7.jpg

6. server997

server997 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.548
    мда......... тоді прям на мене граната впала ,добре шо встиг відбігти.
    Буває всяке, головне , що мені сподобалось;)
    Ждем фото від Саши (фотографа)

Sashko Smollik подобається це.
  7. 14 SS DIVISION GALIZIEN

14 SS DIVISION GALIZIEN Oberschütze

Повідомлення:
    29
  8. Zigfrid_

Zigfrid_ Oberleutnant

Повідомлення:
    2.257
    Адреса:
    Україна
    Гей же, до бою, до бою!
    В Львовской области реконструировали последнее сражение дивизии «Галичина»
    http://lenta.ru/photo/2013/07/22/ssvsupa/#0

Salz, 14 SS DIVISION GALIZIEN та nestor подобається це.
  9. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    "послєднєє"?

ПЕРШЕ!

От тупа лєнта СРУ знову БРЕШЕ!

Ганьба путінсько-москоквському рупору брехні!...

Rudolf Ribbentrop, Yako, Galicien Nazar та 12 іншим подобається це.
  10. server997

server997 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.548
    я даже себе найшов дякую за силку фотки круті!

11. Kolya MP - 39

Kolya MP - 39 Feldwebel

Повідомлення:
    218
    Я був одним з тих хто сидів в БА 10 підчас закидання гранати.. було дуже неприємно.... що дорослі люди інезнають техніку безпеки.... але загалом захід сподобався)) був ради й повоювати) поспілкуватись зі старими друзями і знайти нових)) :D велика подяка хлопцям з памяті за гарно зроблений захід!)

Sashko Smollik, ViktorD та ВОРОН77 подобається це.
  12. Орел_УА

Орел_УА Obergefreiter

Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Україна, Київ
    Запорожець, з тієї статті можна брати до розгляду тільки фото! Текст навіть і не починай читати - тут же все ясно!!!

Приємно було зустрітись з старими друзями і познайомитись з новими!!! Всім дякую!

А ці всі неприємності, мені здається, через відсутність досвіду в окремих бійців. Навряд чи хтось би хотів зумисне нашкодити другу. Ну хіба неадекват!

13. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.963
    Адреса:
    СотоНатовск
    Ну а де фото Галичан?? З нетерпінням чекаємо!

14. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    на першій і другі фотці з мотиком (в попередньому пості) - фюзилери ДГ.
    Мотик, доречі, теж дивізійний.

Андрей V подобається це.
  15. Helmut Raiser

Helmut Raiser General-major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    361
    Повідомлення:
    6.655
    Щось на сайтi п'ятого каналу нема ролiка з реконструкцii. Може хтось знайшов?

16. server997

server997 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.548
    Я шукав теж, нема!:confused:

17. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.963
    Адреса:
    СотоНатовск
    О, мотоцик то файно, не забудьте намалювати на ньому тактичну дивізійну емблему. А фото хотілося би побачити більше :)

18. siromanets

siromanets Moderator

Повідомлення:
    1.944
    ...

Images:

DSCN1841.jpg
    DSCN1842.jpg
    DSCN1843.jpg
    DSCN1852.jpg
    DSCN1854.jpg
    DSCN1858.jpg
    DSCN1846.jpg
    DSCN1902.jpg
    Rudolf Ribbentrop, Salz, 14 SS DIVISION GALIZIEN та 9 іншим подобається це.
  19. 14 SS DIVISION GALIZIEN

Повідомлення:
    29
    Дивiзiйну емблему зробимо, а в цей момент на ньому емблема лейбштандарт але залiпляна:smile_18:

Norman2 подобається це.
  20. 14 SS DIVISION GALIZIEN

Повідомлення:
    29
    може хто знає яке телебачення було????????я бачив тільки місцеве тв:smile_16:

21. siromanets

siromanets Moderator

Повідомлення:
    1.944
    ...

Images:

DSCN1890.jpg
    DSCN1870.jpg
    DSCN1874.jpg
    DSCN1876.jpg
    DSCN1886.jpg
    DSCN1897.jpg
    DSCN1898.jpg
    Rudolf Ribbentrop, Salz, Kurbat 78 та 11 іншим подобається це.
  22. Sicher

Sicher Stabsgefreiter

Повідомлення:
    240
    Адреса:
    Lemberg
    Бачив точно "ZIK" і 24Новини, і ще дехто з камерами були але їх точно неіндифіковано;)

23. Losyn

Losyn Gefreiter

Повідомлення:
    40
    Адреса:
    Lemberg
    Salz, Orel-Volyn та Ніколаускасс подобається це.
  24. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.963
    Адреса:
    СотоНатовск

- Пілотка задерта в верх - помітив що це досить часто трапляєтся серед нім. реконструкторів. Така практика носіння типічна для ЧА але не в Галичині.

Rudolf Ribbentrop, Salz та Oprishok подобається це.
  25. siromanets

siromanets Moderator

Повідомлення:
    1.944
    ZIK http://zik.ua/ua/photoreport/2013/07/22/420504
    Хоть би підготувалися до репортажу. :mad:
    Ось "перли" "професійних" журналістів:
    - "поле останнього бою дивізії «Галичина»"; - "імпровізована битва за участю військ дивізії «Галичина», Червоної Армії та фашистів" - Повна нісенітниця! Там що були три воюючі сторини? Це перше. Друге: щось не бачу жодного реконструктора-італійця.

hivisua, Oprishok та Frundsberg подобається це.
  26. 14 SS DIVISION GALIZIEN

Повідомлення:
    29
    може хто має відео тих новин,бо я не знайшов:eek:

АКС-74 подобається це.