Що так всіх дивує, що молодий чоловік не впізнає мосінського штика? Я наприклад теж ніколи не бачив його вживу. Напевне мою місцевість (а можливо і молодого чоловіка) обминули носії такої зброї.
Якусь несенiтницю Ви написали.Боi у Карпатах велися i в ПМВ i у ВОВ Основною зброэю росiян була моська.
На рахунок моськи я з Вами погоджуюсь, але де ж тоді штики? Спитати очевидців ПСВ про наявність штиків не здогадався, а от очевидці боїв в 1944 стверджують, що мосінських штиків НЕ БУЛО. В 1939 році дійсно війська мали штики Мосіна. Тут одне з двох - або окремі частини не доукомплектовували штиками, або солдати їх позбувалися. Протилежність до цього - штики до Манліхера ( Австро-Угорщина, Угорщина), Маузера (Німеччина, Польща), які попадаються на місцях боїв та у сховках. Моживий також варіант, що штик Мосіна не цікавив ні УПА , ні місцеве населення і тому його не приховували. Як би там не було, я б вважав, що мені повезло, коли б знайшов такий штик.
Шо це за фотка , до чого тут мосин -девушки держат в руках винтовки маузер с соответствующими штык ножиками
якшо читати статтю то там написано що до чого.Це маузери пероблено пїд7.62.Також були мосїни перобленї пїд їншї калїбри.Виклав радї приколу
Дайте будласка ссылку на эту статтю,как можно больший калибр 7.92 переделать под 7.62, втулку поставить мосин под маузер это понятно расточили в заводских условиях и "форверст шнель"
а как насчет того что это маузеры взятые трофеями в 1939 в Польше,и расточить 7.92 на 7.62 невозможно,да и не вызывает сомнений использования трофейной стрелковки по обе линии фронта немцы точно также использовали СВТ
http://www.google.com.ua/url?sa=t&r...OiFz9GNJmQiHa14SsIWK-yA&bvm=bv.45373924,d.ZWU Адрес ссылки про переделанные маузеры.
и? где описание тех винтовок с той статьй?эксперементальные образцы могли иметь место с любым калибром,те же немцы разрабатывали полный аналог британского Стена под тот же патрон для диверсионных груп
Делали и даже в ПМВ стволы меняли. необычная личинка Мосинки - на другой калибр Wz. 91/98/25 guns.allzip.org/topic/164/587458.html 11 февр. 2010 г. – необычная личинка Мосинки - на другой калибр Wz. 91/98/25 ....кста маузеры тож переделывали, ток под русский патрон 7,62х54..
просто я показал что можно с закраиной а можно и без.Информации по переделке винтовок масса.Наберите в Гугл и выдаст кучу страниц.Или Вас в Гугле забанили?