Шрапнель. 76.2 мм. 22 секундная трубка. Год изготовления приблизительно 1930-1934 г.ВВ нет. Картечь залита калифолью.
Але він знайдений на арт позиціях РІА?? Сопуткою був жетон нижніх чинів, саперка і гільзи мосіна з клеймами по ПСВ?? Можливо модель снаряда не 30х років, а рання???
Чи могли дані снаряди споряджатися пікриновою кислотою чи іншими ВВ. На відстані 4-4,5км я знаходив воронки і частини ведущих поясків, розміром як на даному снаряді, цілих шрапнельних стаканів не попадалося.Обстріл вівся 1 Артилерійською Бригадою Лейб Гвардії, прямим доказом цього є жетон.?
Дистанционная трубка снаряжалась шрапнелью. А осколочные гранаты взрывателями ударного действия. Как правило они отличались своей конфигурацией
Дякую. Підкажіть буть-ласка, чи не замалий діаметер отвору через який повинна була виштовхнутися шрапнель?? Стояла дистанційна трубка, але мені здається що це звичайний осколочний?
Верхній шар був трохи "крупинками" але горів добре. На мою думку свої бойові властивості він не втратив)) З повагою
не виключено, але людей і машини збивають. Повішенику не суджено втопитися. В загальному снаряд був безпечний, свинець не пікрин))) З повагою
Шрапнелька. ТОчно таких 3 шт недавно підняв. По ПСВ. Так всі в вогнище, бо сохран був не дуже. В середині Селітра була!
А звідки знаєте що селітра))? Тав в дні є грам 100 димного пороху, може він спрацював?. Я з цього ммг хотів зробити, але голову хтось ще до мене відломав, напевне тоді коли гільзу в чермет здавали)))