Ага,хорошо,что история появления на башне Гимназиста данного шлема,а на шлеме адамовой головы никогда не станет известна Норману... Ибо и к шлему былибы вопросы и к изображению... Ну да ладно...
Нуж присобачили ви собі на голову пілотку і ніхто про це не питає? А на рахунок матчасті, то її вартує знати:
Ну и хамло вы уважаемый... Редкое... Вот простой вопрос-что за шлем у Димы на голове(я то знаю,потому как сам его Гимназтсту и выдал)?
А в чому моє хамство? Відписую вам в вашому же стилі. Ви думаєте що один тут такий крутий перець по шоломах? Пишете що знаєте що за шолом. але перед тим писали що до шолома/черепа є питання. Типічне підсирання в тему.
та харе срач в темі розводити на рівному місці... може мені відповісти що то за шолм, щоб всі заспокоїлись? Меніь ось ця фотка з шоломом чомусь подобається..
По фото виглядає на Зольберг М17, випущений за царя в Фінляндії. Називався також російським адріаном. Під час ВВ2 часто використовувався фінським шюцкором. Тепер вам остаєтся обґрунтувати свою пелотку і все усі будуть задоволені.
Про каску,я так ни хрена и не понял,но ладно. А про пилотку...как-то так... Фффатит? Особенно нравятся,отмеченные мною,персонажи на последних фото.1000000% классическое "вторушное" ношение пилотки...
Дима,проблема с этой каской в том,что еслибы существовали фотодоказы ношения м17 в ДА УНР то поверь-их бы уже выложили в этой теме(как Вэхтер выложил фоточку коасноармейца в британском мундире в ответ на претензию Кости). И по поводу знания матчасти-видно уважаемый Норман пропустил мимо глаз,что наша ВИГ называется Пулеметный взвод Пулеметной Команды 1го Богунского полка и отродясь не видел фотографии тов. Щорса в окружении своих бойцов,одетых в пилотки... но то такое... бывает...
Це бува не курсанти школи червоних командирів? Була така в Києві в 1919, активно повоювала. Були в пілотках.
спеціально для агентів моссаду Фотография из газеты "Прожектор", исходные данные которой неизвестны. Н. А. Щорс в окружении курсантов своей школы красных командиров.
Похожие гимнастерки видел в итальянской книге по армии АВ(двухтомничек такой,кто в теме-знает). Толи конец войны,толи сразу после...
Пора перестати фігньою страдати. П.С. А на рахунок пілотки то питав не тому що не знаю що пілотку в РІА носили а тому що бачу одну пілотку на цілу команду. Виходить що або уся команда не правильно вдягнулася, або ви один випендрон. Тенденція в реконструкції є вітворювати загальний вигляд а не одиночні зразки.