предмет схожий на браслет найдений на поселенні 16 ст. розмальований орнаментом,діаметер 10 см. метал бронза. Ось фото допоможіть хто чим може:
со сопуткі небуло браслета було найдено 2 штуки разом моїм товаришем один був загублений на місці копу...Поражає величина браслету неможу зрозуміти яку це руку потрібно було мати шоб його носити хіба , що в мене була думка шо його носили на біципсі...
Порекомендую его не чистить, и обратится за определением на Виолити, там по древностям больше помогут. Предмет думаю интересный.
Та проблема в тому шо я на віоліті не сиджу і не вкурсі шо до чього там. Якшо зможите помогти буду вдячний...
Зараз десь Макс має з'явитись! Чекаємо нашого експерта - бо вже кілька раз з ним гризься та сперечався то все одно він в більшості правий!
мне видится красивый орнамент хоть я и не спец в этой теме но это 5-6век тогда делали похожие вещи,мог идти на ногу,а по цене скажет точно Аукцион.моё мнение цена 100у/е не частый размер
Це швидше за все гольштадт латенська культура при чому раний период носився на бицепсах поверх накидки чоловичий браслет мав захисне призначення хоча треба шукати подибний орнамент для визначення або думку спеца з бильш крупнишого музею або АНУ
Вітаю з цікавою, нерядовою знахідкою!!! Передивився підручники по археології Залізняка і Винокура-Телегіна. Ваш браслет найвірогідніше належить до Київської або Черняхівської культури. Правда на цих протослов'янських браслетах часто є потовщення на кінцях, а тут нема... Без супутки важко сказати. Просто подібний орнамент я на власні очі бачив на типово черняхівському браслеті (наручному).