По фото- розібрати напис на кришці дуже важко! Вам, маючи його перед собою, було б легше! На мою думку- ящик від якогось приладу! Скоріш за все Австро- Угорщина на ПСВ, якщо він взагалі має відношення до мілітарії! На ціну впливає розмір! За Вашими фото, про розміри можна тільки здогадуватись! На вскидку- 100-150 грн. (якщо інформації про ящик не вдасться відшукати).
Однозначно немец. Размер 155мм* 240мм* 78мм На крышке Freprufg.b "U" c точками Коробка от немецкого радиоборудования
Ящик дійсно- вермахт! Ось що по ньому вдалось накопати. Freprufg.b- Das Frequenzprüfgerät b Дослівно перекладається як: Frequenz - фіз. частота (коливань і т. п.) prüfgerät- Gerät –тех. прилад, апарат; інструмент prüfen –випробовувати, перевіряти; контролювати; випробовувати перевіряти самого себе b bar (тиск) Таким чином: прилад для вимірювання тиску ( при умові, що b(bar), це тиск) Ось тут є більше інформації. Правда не дуже я в німецькій!
Одним словом прилад, для вимірювання чогось! Це скорочення досить часто зустрічається серед скорочень вермахту. В основному- це радіозв'язок! Думаю- прилад звідти! Вам до радистів від вермахту потрібно!
Ось фото з приладом з позначенням Freprufg.f. У Вас Freprufg.b. Думаю, що прилади одного порядку. Взято тут: http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=605313