Доброго вечора шановні форумчани сидячи цими ще морозними вечорами вдома переглядаючи свої фото та відео альбоми згадав і захотів поділитися з комрадами по зброї про мій осінній виїзд в одну з сторін Леура . Лишивши авто в селі вирішив пройтися в один близько від дороги непримітний лісок де з розповідей сільських старожилів в 1941 з боями проходила 101лпд вермахта . Зайшовши в ліс і походивши в ньому кілька годин азарт почав спадати кілька радянських 1961 р монет і все . Зразу виникло бажання кидати цю задумку і їхати на якийсь близький хутір для підйому кількох вбитих медяків Та раптом на старій дорозі пролунав чіткий сигнал викопавши його був задоволений гудзик вермахта з номером 3 далі затильник від к 98 порозбиравшись з своїми думками зробив висновок що напевно не все що розповіли старожили брехня. Вдалині показались невеликі горбки і я направився до них при наближенні то попадались гільзи маузер стріляні то мілкі уламки металу то планки обойм к 98 .Забравшись на горби я замітив що з них дуже добре видно все навкруги полазивши по горбах і замітивши під ногами щось на цих горбах було наподобі окопів в горбі з центрального бруствера знайшов кілька куль напевно мосіна в самих окопах нічого не було .Спустившись в тил окопів почув сигнал великого чорного метала копнувши лопатою поліз фарфор та скло взявши в руки черепок замітив на ньому ворону вермахта тоді я зрозумів що знайшов смітник вньому було з десяток монет періода окупації таких країн як Чехословакія Угорщина та Румунії все інше розкажить фото адреналін отримав вже не дочекаюсь що ще раз туди поїхати P.S при розкопуванні смітника було знайдено багато різних залізяч невідомого походження і диск ппш курка з кепі але дуже в поганому стані багато німецької фурнітури також трохи вопів які були втопленні в тому лісі
Смітник - то дуже цікаве місце, його вибивати потрібно в нуль. Знахідки будуть обов"язково. Крім того, якщо є смітник, значить поряд табір. Місце дуже перспективне . З.І. Такі теми треба створювати в розділі "Находки".
Вважаю, що треба мати гарний смітничок так, про запас, адже деколи хочеться не рисачити в пошуках, а просто присісти і методично знімати шар за шаром.... дістаючи із земельки свідчення побуту, обмундирування, та інші артефакти. Дякую за звіт, вдалого пошуку Вам камераде!