Виміняв такий шолом на пляшку світлого пива. Чистив так: -15хв обпалив на вогнищі; -3 дня витримав в оцеті (обов'язково в закритій пластиковій тарі),помив теплою Н2О з содою,обробив ортофосфорною кислотою. Після очистки залишилась фольга-гнеться в руках.
Походу роботи буду викладати фото. В цьому випадку знадобиться епоксідна смола,медичний бінт та склобінт.
Спочатку вирішив укріпити верх.Для цього використав медичний бінт,обклеїв ззовні.Постивив сохнути на добу.
Виталик Крейзи МАСТЕР,берет работу такую, которую простой человек никогда не сделает! Самое главное доводит до конца! Вот такой пример: камрад Pum Purum подарил два убитых рогача,когда рассмотрел их дома понял,что такими они и останутся.Обратился к Виталику и как не странно он взял их в работу,я попросил сделать один на полку,любят знаете гости после застолья по фотографироваться! Вот результат работы Мастера:
Неможна,але зробим))) в неділю матимеш шанс передати пацієнта,якщо надумаєш Всім дякую за участь в темі та підтримку .
Шолом підсох. З пластеліна виліплюється каркас для подальшої роботи.Щоб шолом був геометрично подібний до оригінала-з іншого,цілого шолома,знімались мірки.
Віталій ЛІК позвольте поделиться опытом. Вместо марли или бинта отлично подходит стекломат из автомобильных ремкомплектов.В итоге выклеенная поверхность при малой толщине имеет большую прочность.
Дозволю собі також поділитись опитом.Якщо ви уважно читали тему я вище зназначив,що сферу клеїв епоксідкою і склобінтом (дуже тонким,набагато тоньшим за скломат),поверх склобінту клеїв один шар мед.бінту.Суть цієї операції в тому,що мед.бінт має нетаку щільну структуру-на якій добре закріплюється шпатлівка .
Щоб нестворювати однакових тем викладу на огляд шолом зі схожою проблемою,робота над яким почалась трохи давніше.
Багато моїх знайомих недолюблюють шпатльовані шоломи через одну проблему-при пошкодженні поверхні такоґо шолома (удар,подряпина) з під фарби видніється шпатлівка.Тож я задумався над цим питанням і вирішив зробити так,щоб шпатлівка була непомітною.Вирішив я цю проблему надавши шпатлівці темно-сірого кольору,щоб вона не відрізнялась від металу.
Віталій ЛІК-Браво,я в захваті від вашого таланту реставратора Скажіть будь-ласка,чим ви розводите шпатлівку,щоб вона була такого (металевого) кольору?