Незабаром буде презентацiя фільму про події 1917-1918 років за спогадами Всеволода Петріва http://www.youtube.com/watch?v=6ArKjO1vZvM
Прем’єра першої серії фільму в Києві. 8-го вересня, в Києві, відбудеться прем’єра першої серії документального фільму «Українська революція». Місце проведення — Будинок кіно, вулиця Саксаганського 6, Синій зал. Початок о 17:00.
http://ur.kvideo.com.ua/ Все, дивіться всі! 1-ша серія вже на сайті, і в онлайні, і в НD якості зкачати.
Посмотрел 1-ю серию и ожидания не оправдались. Хороша идея, но исполнение как всегда "на высоте" Лучше бы остановились на кадрах из кинохроники, фотографиях, интервью с историками, отрывками из воспоминаний и документах, а не этих полухудожественных вставках...( ИМХО)
А що ви багато знаєте кадрів кінохроніки українських військових формувань цтого часу? чі фото? Їх просто не існує! Щось є по 1919 року, трохи по 18 року часів Гетьмана і все!. А телепередач з інтервю істориків і без того вистачає. Зрештою це екранізація спогадів, тож формат тут і не міг бути іншим...
http://ta.1tv.com.ua/uk/video/2013/17/2/6396 Телепередача із режисером фільму на Першому національному.
А я как раз и имел ввиду то, что экранизация, т.е. художественная интерпретация воспоминаний (игра актеров, декорации, костюмы и т.п.) на мой взгляд, убога... Конечно же плюс фильма в том, что он первый в своем роде, но к его производству могли бы отнестись получше. Для разжигания интереса в обществе к периоду Украинской революции и ее участникам авторами ничего не сделано. Низкое качество фильма только отпугнет зрителей, которые в большинстве своем (к сожалению) мало знакомы с тем периодом (да и не только тем) и "Украинская революция" пройдет мимо широкой аудитории. Она будет интересна только узкому кругу лиц, типа фанатов военной истории. Без обид. лично мое мнение - лучше остановиться просто на мемуарах (книге)...
Звісно Ви маєте право на свою думку, і Ви її тут виклали. Але ви абсолютно не розумієте поняття екранізація! Все що Ви више описали абсолютно цього терміна не стосується. Те що Ви описали - називається "фільм за мотиами". Вданому випадку це була чітка екранізація, тобто в якості сценарія був взят текст спогадів, практично без змін. Єдине що було змінено, то це тривалість, оскільки потрібно було спогади втиснути в 50 хвилин часу. Якщо Ви купите книгу, і прочитаєте її (вона продається в Книгарні Є) то побачите, що це дійсно так. Стосовно якості фільму - Ви не маєте рацію (хоча це звісно ваша особиста думка, на яку Ви маєте право, про що вже писав вище). Якість чого саме Вам не подобається? Акторської гри? Так її там і немає. Жодного актора там не знімалось, виключно реконструктори та співчцваючі. Саме в розрахунок на це і писались та виставлялись кадри, щоб акторської гри уникнути. Якість костюмів? То я вас тут завірю як спеціаліст в даній сфері, що з цим все ОК. Якість знімальної апаратури, різкість, глибина зображення? Так знімалось все на найсучаснішій апаратурі, звуки, кожен окремо прописувались, зводились. Музику записував живий орекстр. За підсумком фільм доступний в HD якості! Покраще для його створення могли зробити тільки давши на його зйому грошей. От хочаб Ви, хто так вболіває за українське історичне кіно... А оскільки бюджету фільму просто не існувало, його знімала зйомочна група за власний кошт, тому і не змогли зняи 6 серій (як планувалось з початку), а всього дві... Тож бачу абсолютно безпідставну, нічим не обгрунтовану критику, і більше нічого...
Сразу о критике - по большому счету с моей стороны ее было не так много и касалась она: По поводу актерской игры, то лучше бы она была . а то теперь даже не знаю как назвать эти кадры, где реконструкторы и сочуствующие выполняют некие действия . По крайней мере фильм бы пошел в массы. есть же положительные примеры полудокументально-полухудожественного кино, которое популяризирует ту или иную науку, период и др., с задействованием профессиональных актеров (ну или непрофессиональных). Насчет костюмов - помню врезалось в память новенькая с иголочки форма (это в 1917 г. - страна 3 года воюет!) и отсутствие наград... были еще бока, но что бы вспомнить , нужно пересмотреть - все таки 8 месяцев прошло... Скорее была не критика, а сожаление по поводу: где под качеством понималось не HD, а общая характеристика продукта, по крайней мере в моем понимании.... А в отношении бюджета скажу, что для популяризации идеи нужны средства, а то получается - сняли только для себя. Насчет книги - я ее уже начинал читать пару недель назад, правда отрывками - интересовал определенный период и даже нашел в ней частично ответ на свой вопрос: http://reibert.info/threads/Кто-такой-подполковник-Полозов-Оборона-Киева-январь-1918-г.371605/