З дозволу модераторів в цій темі, щоб не засмічувати форум маленькими темками, буду знахідки які були знайдені над рівнем моря та землі - а саме: горища/барахолки/доми/ і т.д. Отже сьогодні до вашої уваги 2 експоната: 1. скоріше всього бронза, вилита фігурка з двоголовим орлом досить поганої якості(можливо домашня творчість), знизу та зверху спостерігаються характерні відломи, припускаю що зверху була корона, а знизу тулуб. Між головами є залишки закльопки, дещо нижче в трикутнику знаходиться щось схоже на корону. Які будуть думки товарищі та комради? 2. Маленька зірка на пілотку - продавець, до піни з рота втирав, що мовляв, "вротмненоги - времён войни". Але я вже почав сумніватися. Що скажете?
Ну, наскільки я ВЖЕ розбираюсь, в таких зірках то: 1. починаючи з 1970-х 2. як в мене. 3. 100% стара, але чому рівна?
Ось пару екземплярів: 1. Поломана ложка(не розумію, в кого це було так багато мізків, щоб поламати ложку) ,здається покрита сріблом. На hexw uотичним шрифтом щось написано(що саме??), на зворотній стороні два тавра - 1-"90", 2-по колу щось написано. 2. чайна ложка не із заліза(бронза?) на зворотній стороні клеймо "ВМ". Хто скаже що за виробник?
3. Дві ложки з алюмінія по припущенню часів війни. На одній 4 риски перпендикулярні ложкі(що вони можуть означати?). Ложки напевно кустарного виробництва, бо ніяких клейм немає. Які будуть ваші думки?
Є ще обложки з них. Є пластинка з піснею з фільму "Кубанские казаки". А він здається вийшов у 1948 році?
Ось також цікаві предмети: 1. алюмінєва кружка, але якась сильно правильна. Цікавить думка спеціалістів 2. Велика бутилка(як у старих фільмах, в таких батлах самогін збергіали). Ніяких клейм немає. Що скажете?
5. Фактурна статуетка, а-ля "Кайдашева сім’я", характерний персонаж тещі або свекрухи 6.Фуражка. ВОХР? Стан ніякий
7. Гудзики: піхота та моремани. Питання якого періоду? На піхотних немає штампу, а на мореманах - незрозміло, можливо "58" 8. Кокарда, якась важкувата, та емаль темніша.
9.шиті зірки(мореман?). Як можна дізнатися якого вони періоду? 10. Шомпол на наган(?), отражатєль, постєль на к98(?) - це все не рите, принаймні мною
У нас ложки такой формы, часто по второй попадаются, да и у камрадов на фотах проскакивают. Думаю, просто "форма деревянной ложки" была популярна до определенного периода времени.
Количество убитых ей немцев. На самом деле, ручка у ложки тонкая и круглая - риски чтоб держать крепче и удобней можно было. ИМХО